Αν, λέω αν το σπίτι σας και σε ακτίνα 2.000 μ. γειτνιάζει με βουνά, κάμπους, περβόλια και αγρούς, βάλτε τα σπορτεξάκια σας, πάρτε μικρή σακουλίτσα, στείλτε μήνυμα Νο 6 για μετακίνηση (ναι, ναι, μιλάω γι’ αυτό το αμήχανο lock down των ημερών της πανδημίας 2021) και μαζέψτε βλασταράκια βρούβας, όσο είναι καιρός… τώρα που είναι Άνοιξη και πριν ανθίσουν τα όμορφα κίτρινα λουλουδάκια της.
Αν τώρα οι βρούβες βρίσκονται σε απόσταση 2.152 μ. απ’ την κατοικία του περιπατητή, ε, δε νομίζω να πάρει και πρόστιμο ο φυσιολάτρης περιπατητής.
Το πολύ πολύ ο περιπατητής να καλέσει τον αρμόδιο επί των προστίμων να μαζέψουν μαζί τις βρούβες και μετά να απολαύσουν συντράπεζοι αυτήν την ρουστίκ και γευστικότατη μακαρονάδα με τα βλασταράκια του όμορφου φυτού που κάθε Άνοιξη γεμίζει η ύπαιθρος χώρα με τα λεπτά και φίνα κίτρινα λουλουδάκια του.
Υλικά
- 1/2 σπαγγέτι Νο 6
- 1 χούφτα βλαστάρια βρούβες, κορυφούλες
- Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Κόκκους κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
- Πλένω σε πολλά χέρια τις βρούβες. Στο τέλος τις αφήνω σε νερόξυδο 8-10 λεπτά. Κατόπιν τις βράζω τόσο όσο να μην λιώσουν. Βράζω τα σπαγγέτι μου.
- Σε ένα τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο και μια ποσότητα απ’ τις βρασμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια βρούβες, ταυτόχρονα με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζω τόση ποσότητα όση χρειάζεται για μια ή δυο μερίδες. Ανακινώ ώστε οι βρούβες να λαδωθούν καλά. Αφήνω μόνο για 2-3 λεπτά.
- Παίρνω την αντίστοιχη ποσότητα απ’ τα βρασμένα και στραγγισμένα σπαγγέτι τα ρίχνω στο τηγάνι με τις βρούβες και ανακινώ καλά.
- Σερβίρω με ξερή μυζήθρα, πασπαλίζω με κόκκους κόκκινου πιπεριού. Κάνει τη διαφορά σ’ αυτή τη μοναδική μακαρονάδα.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply