Σουπιές με σπανάκι

Η σουπιά  ένα πολύ νόστιμο θαλασσινό, ανήκει στα μαλάκια, ζει σε όλες τις θάλασσες και κυρίως στις εύκρατες.
Η κύρια τροφή της είναι τα μικρά ψαράκια και οι γαρίδες. Γνωστή για  το μελάνι της, το οποίο και εκσφενδονίζει όταν βρίσκεται σε στιγμή κινδύνου. Επίσης  διαθέτει την ικανότητα να αλλάζει το χρώμα της, ανάλογα με τις περιβαντολογικές συνθήκες. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Ένας απ τους πιο γνωστούς είναι αυτός στην κατσαρόλα με σπανάκι, που παρουσιάζω εδώ.

Common-cuttlefish

Υλικά

  • 2 μεγάλες σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο

20140103_0002

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τις σουπιές, αφαιρώντας εντόσθια και το μεγάλο μαλακό κόκκαλο.
  2. Τις πλένω καλά για να φύγει η άμμος που ίσως υπάρχει μέσα τους.
  3. Τις κόβω σε τετράγωνα  κομματάκια.
  4. Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι.
  5. Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  6. Σοτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο και προσθέτω τις κομμένες σουπιές.
  7. Συνεχίζω το σοτάρισμα και με τις σουπιές, και σβήνω  με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
  8. Προσθέτω 1 ποτήρι νερό και αφήνω τις σουπιές να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.
  9. Περίπου σε μισή ώρα  προσθέτω και το σπανάκι.
  10. Το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά.
  11. Σβήνω τη φωτιά, προσθέτω αν θέλω επιπλέον ελαιόλαδο και το χυμό απ τα λεμόνια.

20140103_0013 20140103_0023 20140103_0017 20140103_0027 20140103_0038

Tips

Αν  υπάρχει αρκετό υγρό  στην κατσαρόλα, λίγο πριν κλείσω το μάτι ανακατεύω σε ένα ποτήρι με ζωμό απ’ το φαγητό, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και  το ρίχνω αμέσως στην κατσαρόλα στην τελευταία βράση.

Καλή επιτυχία

 


Posted

in

by

Comments

One response to “Σουπιές με σπανάκι”

  1. ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ

    εγώ που δεν μαγερεύω τις σουπιές τις ζηλέυω!!!

Leave a Reply to ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *