• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Θαλασσινά 1

Σουπιές με σπανάκι

By Dimitra Cherouvim · On 24/01/2014

Η σουπιά  ένα πολύ νόστιμο θαλασσινό, ανήκει στα μαλάκια, ζει σε όλες τις θάλασσες και κυρίως στις εύκρατες.
Η κύρια τροφή της είναι τα μικρά ψαράκια και οι γαρίδες. Γνωστή για  το μελάνι της, το οποίο και εκσφενδονίζει όταν βρίσκεται σε στιγμή κινδύνου. Επίσης  διαθέτει την ικανότητα να αλλάζει το χρώμα της, ανάλογα με τις περιβαντολογικές συνθήκες. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Ένας απ τους πιο γνωστούς είναι αυτός στην κατσαρόλα με σπανάκι, που παρουσιάζω εδώ.

Common-cuttlefish

Υλικά

  • 2 μεγάλες σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο

20140103_0002

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τις σουπιές, αφαιρώντας εντόσθια και το μεγάλο μαλακό κόκκαλο.
  2. Τις πλένω καλά για να φύγει η άμμος που ίσως υπάρχει μέσα τους.
  3. Τις κόβω σε τετράγωνα  κομματάκια.
  4. Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι.
  5. Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  6. Σοτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο και προσθέτω τις κομμένες σουπιές.
  7. Συνεχίζω το σοτάρισμα και με τις σουπιές, και σβήνω  με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
  8. Προσθέτω 1 ποτήρι νερό και αφήνω τις σουπιές να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.
  9. Περίπου σε μισή ώρα  προσθέτω και το σπανάκι.
  10. Το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά.
  11. Σβήνω τη φωτιά, προσθέτω αν θέλω επιπλέον ελαιόλαδο και το χυμό απ τα λεμόνια.

20140103_0013 20140103_0023 20140103_0017 20140103_0027 20140103_0038

Tips

Αν  υπάρχει αρκετό υγρό  στην κατσαρόλα, λίγο πριν κλείσω το μάτι ανακατεύω σε ένα ποτήρι με ζωμό απ’ το φαγητό, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και  το ρίχνω αμέσως στην κατσαρόλα στην τελευταία βράση.

Καλή επιτυχία

 

κρεμμύδιλεμόνισουπιάσπανάκι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Θαλασσινά

    Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα, πιπεριά + κολοκυθάκια στο φούρνο

  • Θαλασσινά

    Θαλασσινά με μπρόκολο ογκρατέν

  • Θαλασσινά

    Χταπόδι μελωμένο κοκκινιστό (της Γκέλυς)

1 Comment

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 07/05/2014 at 3:27 pm

    εγώ που δεν μαγερεύω τις σουπιές τις ζηλέυω!!!

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License