• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 2

Σολομός στιφάδο

By Dimitra Cherouvim · On 11/02/2021

Η αλήθεια λιμπίστηκα πρώτα τα κομψά, μικρούτσικα κρεμμυδάκια για στιφάδο που είχα καιρό να φτιάξω. Δεν ήθελα όμως να τα κάνω με κρέας. Στο μεγάλο σούπερ μάρκετ, δίπλα στο χώρο με τα φρέσκα λαχανικά ήταν και τα ψάρια. Για άλλη μια φορά μου χτύπησε στο μάτι ο σολομός με το ροζουλί του χρώμα. Εντάξει δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες σκέψεις όταν η μαγειρική είναι μέσα στα καθημερινά ενδιαφέροντα σου. Και τα δυο στη σακούλα και μετά στο μεγάλο τηγάνι της κουζίνας. Και αμέσως μετά στα δυο πιάτα για το μεσημεριανό. Όσο για το βραδινό… ε, υπάρχουν και τα πολύχρωμα φρουτάκια κι’ οι ξηροί καρποί μέσα στο γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 μεγάλη φέτα σολομό, περίπου 400 γρ.
  • 500 γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 ολόκληρη κονσέρβα τοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης – έβαλα φρέσκια απ’ τη γλάστρα μου, απίστευτο άρωμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι, πιπέρι, κόκκοι πεπεριού
  • Μια τσιμπιά ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να καθαρίσω τα κρεμμυδάκια ως εξής. Κόβω τις δυο άκρες τους και τα πετώ σε κατσαρολάκι που κοχλάζει νερό, τόσο όσο να τα σκεπάζει. Τα αφήνω 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα ρίχνω σε κρύο νερό. Αυτό πρώτον βοηθάει στο να φύγουν πολύ εύκολα τα φλούδια και αφ’ ετέρου να φύγει η πρώτη αψάδα τους.

  • Τα ρίχνω σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο και τα σοτάρω 2-3 λεπτά.

  • Στη συνέχεια ρίχνω τα τοματάκια τα οποία έχω πολτοποιήσει. Ανακινώ το τηγάνι ώστε να δέσει άμεσα το καυτό ελαιόλαδο με τα πολτοποιημένα τοματάκια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ρίχνω το κρασί. Προσθέτω ζεστό νερό και αφήνω σε σιγανή φωτιά να μελώσουν τα κρεμμυδάκια αλλά όχι να λιώσουν.

  • Προσθέτω με προσοχή τη φέτα σολομού. Σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω 3-4 λεπτά τη φέτα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη γυρίζω προσεχτικά και από την άλλη πλευρά. Σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω άλλα 3-4 λεπτά ώστε να δέσει ο σολομός με τη σάλτσα.

  • Σερβίρω με σαλάτα βεβαίως και τηγανιτές πατάτες.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιδάφνηελαιόλαδοζάχαρηκανέλακρασίκρεμμυδάκιπιπέρισολομόςτοματάκι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

2 Comments

  • fotini vatsithianou says: 12/02/2021 at 1:47 pm

    Ότι πρέπει για σήμερα!

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 12/02/2021 at 2:07 pm

      Φωτεινή και για σήμερα και για αύριο, ό,τι πρέπει!
      Έχεις δίκιο!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License