Σαλάτα πράσινη πασχαλινή

tumblr_mwxrmptiwo1qgzsojo1_r1_500Μια πράσινη απλή σαλάτα σίγουρα δε χρειάζεται ιδιαίτερη συνταγή ή οδηγίες. Εκτός βεβαίως αν έχει κάποιο στοιχείο και θέλει μερικές χρήσιμες πληροφορίες, όπως η παρακάτω σαλάτα που σας παρουσιάζω σήμερα που εκτός απ τα γνωστά λαχανικά περιέχει και μικρά ντοματίνια τυλιγμένα σε λωρίδες ωμού κολοκυθιού.
Χρησιμοποιώ τα ωμά κολοκυθάκια σε σαλάτες εδώ και πολύ καιρό.  Λόγω όμως των ημερών σκέφτηκα να προσθέσω και τα τυλιχτά ντοματίνια.
Αυτό και μόνο το στοιχείο, κάνει τη σαλάτα μας αυτόματα πιο επίκαιρη με τις ημέρες, πασχαλινή δηλαδή, πιο όμορφη αισθητικά και  πολύ πολύ νόστιμη.
Ξέρουμε άλλωστε  ότι πολλά λαχανικά τρώγονται και ωμά, όπως τα μπουκετάκια μπρόκολου, κουνουπιδιού, οι καρδιές αγγινάρας, το σπανάκι βεβαίως,  τα μικρά κολοκυθάκια και κάποια άλλα, αρκεί να είναι φρέσκα, τρυφερά και να είναι μαριναρισμένα  σε λαδολεμονόξυδο ή σε κάποιο άλλο ενδιαφέρον dressing.
΄Εχουμε και λέμε λοιπόν

Υλικά

  • 1 μικρό μαρουλάκι
  • Λίγο σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Άνηθο, μαϊντανό , λίγο σέλινο
  • Μερικά ντοματίνια
  • 2 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο, ξύδι

20140410_0001Εκτέλεση

  1. Πλένω καλά τα λαχανικά και τα κόβω (εκτός από κολοκυθάκια και ντοματίνια) στο μέγεθος που θέλω.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω μακρόστενα σε λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια.
  3. Παίρνω ένα ντοματίνι, το τυλίγω με προσοχή με μια λωρίδα κολοκυθιού την οποία σταθεροποιώ με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Ότι απ τα  κολοκυθάκια περίσσεψε το κόβω σε λοξά μπαστουνάκια και τα βάζω και αυτά στη σαλάτα.
  5. Τακτοποιώ τα κομμένα λαχανικά μου σε πιατέλα, βάζω και τα τυλιγμένα ντοματίνια που θυμίζουν πασχαλινά αβγουλάκια και περιχύνω τη σαλάτα μου με ένα απλό λαδόξυδο ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε. Η γνώμη μου είναι, το όποιο dressing να είναι το απλούστερο δυνατόν.

20140410_0006 20140410_0008 20140410_0014Tips

  • Οι λωρίδες κολοκυθιού κόβονται πολύ πιο εύκολα απ ότι ίσως φαντάζεστε. Ένα κοφτερό μαχαίρι χρειάζεται, λίγη προσοχή και σταθερότητα στο χέρι ώστε να κοπούν λεπτές. Άλλωστε και κάποιες να μην κοπούν καλά, τις βάζετε σε μπαστουνάκια στη σαλάτα.
  • Αν θέλετε μαρινάρετε τις λωρίδες για λίγα λεπτά σε χυμό λεμονιού.
  • Γενικώς εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου αλάτι στις σαλάτες, μου αρκεί το ελαιόλαδο και ότι άλλο προσθέσω σ αυτό.

Καλή επιτυχία

Comments

2 responses to “Σαλάτα πράσινη πασχαλινή”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    Υπέροχη συνταγή!!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Φωτεινή, σ’ ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply to Δήμητρα Χερουβείμ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *