Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

Το καλοκαίρι θέλει εύκολα, γρήγορα και βεβαίως θρεπτικά φαγητά. Όχι δηλαδή ότι μια σαλάτα φασολιών, όπως η σημερινή που σας προτείνω δεν τρώγεται όλες τις εποχές, αλλά να, ως σαλάτα είναι πιο ευπρόσδεκτη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Και ναι και το καλοκαίρι τρώμε όσπρια αλλά όχι σε σούπες αλλά κυρίως σε σαλάτες απλές ή πιο πολύπλοκες. Η σημερινή μου σαλάτα έχει “παρέα” σοταρισμένα κυβάκια κολοκυθιού και πικάντικη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς κέρατο που πάντα φτιάχνω για να υπάρχει σαν ορεκτικό στο ψυγείο μου, χειμώνα καλοκαίρι.
Επί το έργον τώρα.

 

Υλικά (κατ’ εκτίμηση και ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε)

  • 150 γρ. φασόλια μικρόσπερμα
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • Πιπεριές Φλωρίνης που κάποιες απ’ αυτές θα τις πολτοποιήσω για να γίνει η πικάντικη σάλτσα της σαλάτας
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Κουρκουμά
  • Κάρυ
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζω τα φασόλια μου. Την επόμενη τα βράζω σε δυνατή φωτιά έχοντας προσθέσει μέσα τον κουρκουμά μισό κ.γ.+μισό κ.γ. κάρυ.  Το νερό που τα βράζω φροντίζω να είναι λίγο πιο πάνω απ’ τα φασόλια μου, ώστε τα μπαχαρικά να ποτίσουν καλά τα φασόλια μου.
  • Χτυπάω στο μούλτι τόσες πιπεριές όσες χρειάζονται για τη σαλάτα. Προσθέτω κι’ εδώ λεμονοπίπερο και μέρος απ’ το λαδόξυδο που διατηρώ τις πιπεριές σε τάπερ.

  • Κόβω το κολοκυθάκι σε κυβάκια και σοτάρω τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε και λίγο. Τα απλώνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια του τηγανίσματος.

  • Ανακατεύω όλα τα υλικά και προσθέτω φύλλα γλυστρίδας απ’ τις ζαρντινιέρες μου, κάπαρη και ελιές.

   

  • Η σαλάτα αυτή, ανάλογα με την ποσότητα βεβαίως, τρώγεται μόνη ή συνοδεύει μικρά τηγανισμένα ψαράκια ή καλαμαράκια.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *