• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

By Dimitra Cherouvim · On 29/06/2022

Το καλοκαίρι θέλει εύκολα, γρήγορα και βεβαίως θρεπτικά φαγητά. Όχι δηλαδή ότι μια σαλάτα φασολιών, όπως η σημερινή που σας προτείνω δεν τρώγεται όλες τις εποχές, αλλά να, ως σαλάτα είναι πιο ευπρόσδεκτη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Και ναι και το καλοκαίρι τρώμε όσπρια αλλά όχι σε σούπες αλλά κυρίως σε σαλάτες απλές ή πιο πολύπλοκες. Η σημερινή μου σαλάτα έχει “παρέα” σοταρισμένα κυβάκια κολοκυθιού και πικάντικη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς κέρατο που πάντα φτιάχνω για να υπάρχει σαν ορεκτικό στο ψυγείο μου, χειμώνα καλοκαίρι.
Επί το έργον τώρα.

 

Υλικά (κατ’ εκτίμηση και ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε)

  • 150 γρ. φασόλια μικρόσπερμα
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • Πιπεριές Φλωρίνης που κάποιες απ’ αυτές θα τις πολτοποιήσω για να γίνει η πικάντικη σάλτσα της σαλάτας
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Κουρκουμά
  • Κάρυ
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζω τα φασόλια μου. Την επόμενη τα βράζω σε δυνατή φωτιά έχοντας προσθέσει μέσα τον κουρκουμά μισό κ.γ.+μισό κ.γ. κάρυ.  Το νερό που τα βράζω φροντίζω να είναι λίγο πιο πάνω απ’ τα φασόλια μου, ώστε τα μπαχαρικά να ποτίσουν καλά τα φασόλια μου.
  • Χτυπάω στο μούλτι τόσες πιπεριές όσες χρειάζονται για τη σαλάτα. Προσθέτω κι’ εδώ λεμονοπίπερο και μέρος απ’ το λαδόξυδο που διατηρώ τις πιπεριές σε τάπερ.

  • Κόβω το κολοκυθάκι σε κυβάκια και σοτάρω τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε και λίγο. Τα απλώνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια του τηγανίσματος.

  • Ανακατεύω όλα τα υλικά και προσθέτω φύλλα γλυστρίδας απ’ τις ζαρντινιέρες μου, κάπαρη και ελιές.

   

  • Η σαλάτα αυτή, ανάλογα με την ποσότητα βεβαίως, τρώγεται μόνη ή συνοδεύει μικρά τηγανισμένα ψαράκια ή καλαμαράκια.

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιελαιόλαδοκάρυκολοκυθάκικουρκουμάλεμονοπίπεροπιπεριάφασόλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License