Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

Λοιπόν… το συμπέρασμα είναι… όταν βρίσκεις καλά όσπρια, πέφτεις με τα μούτρα, βάζεις τις γνώσεις και τη φαντασία να δουλέψουν παρέα, τα μαγειρεύεις τακτικά και τα απολαμβάνεις μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, προσφέροντας τους εύκολα, υγιεινά και νοστιμότατα πιάτα.
Κάπως έτσι κι’ εγώ αυτό το χειμώνα, την έχω βρει με τα ευκολόβραστα ρεβίθια και τα προσφέρω στην οικογένεια σε διάφορες εκδοχές. Η σαλάτα που σας παρουσιάζω αυτή τη φορά έγινε ανάρπαστη. Κρίμα που η ποσότητα μου ήταν μικρή. Αλλά σύντομα θα επαναληφθεί. Σας την προτείνω θερμά!

Υλικά 

  • 150 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά ή ό,τι προτειμάτε
  • 1 μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό
  • Ραπανάκια
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Κουρκουμά
  • Τσιμένι
  • Μαϊντανό

Διαδικασία

  • Κλασικά βάζω από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσω τα ρεβίθια. Το επόμενο πρωί τα βράζω γύρω στα 25 λεπτά. Τα σουρώνω. Αρχίζω να ετοιμάζω τη σως βάζοντας το γιαούρτι με τον τόνο (αφού τον έχω σουρώσει απ’ το νερό του) σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζω με το τσιμένι και τον κουρκουμά. Ρίχνω ελαιόλαδο και το χυμό απ’ το λεμόνι.

  • Με ένα μικρό φουέ ή πιρούνι ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά, ώστε στο τέλος να έχω μια όσο το δυνατόν βελούδινη κρέμα γιαουρτιού τόνου. Δοκιμάζω και διορθώνω σε λάδι ή λεμόνι.

  • Τη ρίχνω πάνω απ’ τα ρεβίθια.

  • Ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω τα κομμένα σε φετούλες ραπανάκια, τα αγγουράκια και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου”

  1. fotini vatsithianou

    ζήλεψα!!Θα κάνω κι εγώ!Σ’ευχαριστω πολύ για την συνταγή!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Και καλά θα κάνεις Φωτεινή, είναι μια υπέροχη σαλάτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *