Μια ρεβιθάδα με λαχανικά. Για πολλοστή φορά τα λίγα λαχανικά στο ψυγείο, μου έδωσαν το κίνητρο για κάτι διαφορετικό στην κατσαρόλα και στο τραπέζι μας.
Αγαπημένα όσπρια, αγαπημένα ρεβίθια σε μια άλλη γευστική εκδοχή.
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- Ζωμό λαχανικών
Διαδικασία
- Τα ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ και βρασμένα το πρωί της μαγειρικής. Κόβω σε κυβάκια τα λαχανικά μου. Βάζω στο μούλτι τις τρεις ντομάτες ξεφλουδισμένες, το κρεμμύδι σε κομμάτια και τις σκελίδες του σκόρδου. Πολτοποιώ.
- Σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο και όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τη μελιτζάνα, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους.
- Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα με το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ρίχνω και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω απαλά. Αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να γίνουν αλλά όχι να λιώσουν.
- Ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια. Ανακατεύω απαλά και αφήνω άλλα δέκα δεκαπέντε λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά και να χυλώσουν.
- Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρω με σπιτικά ψωμάκια και καλαθάκι Λήμνου.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply