Πλευρώτους με κριθαράκι

Όπου κρέας… μανιτάρια. Λέμε τώρα. Πάντως γεγονός είναι ότι ήθελα κάτι διαφορετικό και ναι το πέτυχα. Πλευρώτους λοιπόν και μάλιστα βιολογικά, πεντακάθαρα και χωρίς καθόλου κοτσάνια άρα χωρίς φύρα και κριθαράκι, οπωσδήποτε αλντέντε. Μούρλια! Για άλλη μια φορά οι εικόνες ομιλούν και συνομιλούν μαζί σας.

Υλικά

  • 1 πακέτο πλευρώτους βιολογικά 400 γρ.
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι έως 2 βότκα ή λευκό κρασί – καθόλου νερό
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο + 1 κ.σ. ελαιόλαδο λευκής τρούφας
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Και ό,τι άλλο μπαχαρικό τραβάει η όρεξη σας

Διαδικασία

  • Σκουπίζω τα πλευρώτους απαλά και τα αφήνω στην άκρη. Δεν τα κόβω καθόλου.
  • Καθαρίζω και ψιλοκόβω 2-3 σκελίδες σκόρδου. Τις ρίχνω σε τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω όσο να χρυσίσουν αλλά όχι να καούν.

  • Ρίχνω τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Σβήνω με τη βότκα. Αφήνω να μαλακώσουν. 3-4 λεπτά. Εντωμεταξύ έχω βάλει να βράζει το κριθαράκι.

  • Παίρνω το καυτό και αλντέντε κριθαράκι και με μια τρυπητή κουτάλι το μεταφέρω στο τηγάνι, φροντίζοντας να έχει και λίγα νερά.

  • Ανακατεύω απαλά τα μανιτάρια με το κριθαράκι, ρίχνω το λάδι τρούφας.

  • Πασπαλίζω με άνηθο και τέλος ρίχνω και ψιλοκομένη κόκκινη πιπεριά που ήδη έχω στο ψυγείο μου με λάδι και ξύδι. Δίνει μια απίστευτη σπιρτάδα στο γευστικό αποτέλεσμα. Σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω μερικά λεπτά ώστε να δέσουν όλες οι γεύσεις. Σερβίρω και πασπαλίζω με ψιλοκομένο ανθότυρο.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Πλευρώτους με κριθαράκι”

  1. fotini vatsithianou

    υπέροχη ιδεααααα!!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Συμφωνώ μαζί σου Φωτεινή!

Leave a Reply to fotini vatsithianou Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *