• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Πλευρώτους με κριθαράκι

By Dimitra Cherouvim · On 17/12/2021

Όπου κρέας… μανιτάρια. Λέμε τώρα. Πάντως γεγονός είναι ότι ήθελα κάτι διαφορετικό και ναι το πέτυχα. Πλευρώτους λοιπόν και μάλιστα βιολογικά, πεντακάθαρα και χωρίς καθόλου κοτσάνια άρα χωρίς φύρα και κριθαράκι, οπωσδήποτε αλντέντε. Μούρλια! Για άλλη μια φορά οι εικόνες ομιλούν και συνομιλούν μαζί σας.

Υλικά

  • 1 πακέτο πλευρώτους βιολογικά 400 γρ.
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι έως 2 βότκα ή λευκό κρασί – καθόλου νερό
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο + 1 κ.σ. ελαιόλαδο λευκής τρούφας
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Και ό,τι άλλο μπαχαρικό τραβάει η όρεξη σας

Διαδικασία

  • Σκουπίζω τα πλευρώτους απαλά και τα αφήνω στην άκρη. Δεν τα κόβω καθόλου.
  • Καθαρίζω και ψιλοκόβω 2-3 σκελίδες σκόρδου. Τις ρίχνω σε τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω όσο να χρυσίσουν αλλά όχι να καούν.

  • Ρίχνω τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Σβήνω με τη βότκα. Αφήνω να μαλακώσουν. 3-4 λεπτά. Εντωμεταξύ έχω βάλει να βράζει το κριθαράκι.

  • Παίρνω το καυτό και αλντέντε κριθαράκι και με μια τρυπητή κουτάλι το μεταφέρω στο τηγάνι, φροντίζοντας να έχει και λίγα νερά.

  • Ανακατεύω απαλά τα μανιτάρια με το κριθαράκι, ρίχνω το λάδι τρούφας.

  • Πασπαλίζω με άνηθο και τέλος ρίχνω και ψιλοκομένη κόκκινη πιπεριά που ήδη έχω στο ψυγείο μου με λάδι και ξύδι. Δίνει μια απίστευτη σπιρτάδα στο γευστικό αποτέλεσμα. Σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω μερικά λεπτά ώστε να δέσουν όλες οι γεύσεις. Σερβίρω και πασπαλίζω με ψιλοκομένο ανθότυρο.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιβότκαελαιόλαδοκριθαράκιλάδιτρούφαςλεμονοπίπεροπλευρώτουςσκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

  • Ζαρζαβατικά

    Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες (παπουτσάκια) με πλιγούρι

2 Comments

  • fotini vatsithianou says: 18/12/2021 at 7:53 am

    υπέροχη ιδεααααα!!!

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 18/12/2021 at 8:02 am

      Συμφωνώ μαζί σου Φωτεινή!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License