• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Πέστροφα σαλάτα με μπρόκολο και σος αβοκάντο

By Dimitra Cherouvim · On 26/06/2019

Ένας γευστικότατος συνδυασμός ψαριού με μπρόκολο που δένουν όμορφα με μια απαλή σος αβοκάντο. Έτσι αντί να σερβίρουμε ξεχωριστά το ψάρι και τη σαλάτα, τα ενώνουμε και φτιάχνουμε ένα ιδανικό δροσερό πιάτο σαλάτας που άνετα μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο. Πολύ ενδιαφέρον επίσης και για ένα κάλεσμα, όπου εκεί θα προσέξουμε να αναμείξουμε όλα τα υλικά μας σε μια γαβάθα και μετά να μεταφέρουμε προσεχτικά τη σαλάτα μας σε μια άλλη σαλατιέρα που θα παρουσιάσουμε στο τραπέζι μας.

Υλικά (ενδεικτικά για 2 άτομα)

  • 1 πέστροφα μικρή
  • 1 μπρόκολο μικρό
  • 1 αβοκάντο αρκετά ώριμο
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζω την πέστροφα (έβαλα τρεις όπως βλέπετε στη φωτογραφία, αλλά χρησιμοποίησα τη μια) στο γκριλ να την ψήσω αφού πρώτα την έχω περιχύσει με αρκετό λαδολέμονο.

  • Κόβω το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα πετάω σε λίγο σχετικά νερό που βράζει. Τα βράζω μόνο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα, σουρώνω καλά και τα βάζω αμέσως σε γαβάθα με κρύο νερό και παγάκια για να κρατήσουν το χρώμα τους και να σφίξουν.

  • Αρχίζω να ετοιμάζω τη σος αβοκάντο, καθαρίζοντας το, κόβοντας το σε κομματάκια και βάζοντας το στο μίνι πίμερ. Προσθέτω το χυμό από το λεμόνι και αρχικά λίγο ελαιόλαδο. Σταδιακά προσθέτω τόσο ελαιόλαδο, όσο πρέπει για να έχω μια όμορφη παχύρευστη σος αβοκάντο.

     

  • Καθαρίζω προσεχτικά την πέστροφα και την αναμειγνύω σε βαθύ πιάτο με τα μπουκετάκια μπρόκολου και τη σος αβοκάντο. Όπως προείπα καλό είναι να την μεταφέρετε μετά την ανάμειξη των υλικών, προσεχτικά σε μια σαλατιέρα ώστε το πιάτο σαλάτας να είναι καθαρό και ελκυστικό για όσους τη γευτούν. Για περισσότερο χρώμα προσθέτω μικρά τοματίνια βελανίδι κομμένα στα δύο και μερικούς κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Καλή σας επιτυχία

 

αβοκάντοαλάτιελαιόλαδολεμόνιμπροκολοπέστροφα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License