Μάφινς με πούλπα πορτοκαλιού και τρούφα σοκολάτας

” Μαράκι, θυμάσαι το κέικ με πούλπα πορτοκαλιού που φτιάξαμε πριν ένα χρόνο και είχε μεγάλη επιτυχία; Ωραία! Έφτασε  η ώρα λοιπόν να φτιάξω και τα αντίστοιχα μάφινς που τριβέλιζαν εδώ και καιρό το μυαλό μου, με ολόκληρο πορτοκάλι πάλι, πολτοποιημένο βεβαίως μαζί με τη φλούδα του και τρούφα σοκολάτας. Και να σου πω, μη με ρωτήσεις για τη γεύση τους. Αφού εσύ ξανά θα τα δοκιμάσεις πρώτη…  μετά από μένα φυσικά.”

Υλικά ( για 12 μάφινς )

  • 1 μεγάλο ακέρωτο, καθαρό από στίγματα πορτοκάλι ναβαλίνα 250-300 γρ.
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο + ηλιέλαιο για επάλειψη των θηκών
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν

20161011_0011

Εκτέλεση

  1. Πλένω πολύ καλά το πορτοκάλι, αφαιρώ τις άκρες του, το κόβω σε κυβάκια, αφαιρώ χοντρές ίνες και κουκούτσια (αν υπάρχουν) και το πολτοποιώ πολύ εύκολα στο μούλτι.
  2. Το βάζω σε μπολ του μίξερ ή κάποια άλλη βαθιά λεκάνη  μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά με το σύρμα. Δε χρειάζεται μίξερ.
  3. Προσθέτω το ηλιέλαιο και τα δύο αβγά. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν αυτά τα υλικά.
  4. Το επόμενο στάδιο είναι να προσθέσω σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχω προσθέσει τη μπέικιν.
  5. Πρέπει να έχω έναν παχύρευστο χυλό. Προσθέτω την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύω καλά, αλλά όχι για πολύ ώρα.
  6. Λαδώνω τις θήκες για τα μάφινς με ηλιέλαιο. Εδώ πρέπει να σας πω ότι έχοντας φτιάξει δεκάδες φορές μάφινς, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ηλιέλαιο συγκεκριμένα, είναι το ιδανικότερο για επάλειψη γιατί μου βγάζει τα μάφινς τέλεια από τις θήκες τους, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και κυρίως χωρίς να σπάσουν ή να κολλήσουν στα τοιχώματα τους. Το συστήνω θερμά. Αλευρώνω τις θήκες, τινάζω το περίσσιο αλεύρι και μοιράζω σ’ αυτές τον παχύρευστο χυλό.
  7. Ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά ή όσο να δω να χρυσίζουν. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο της κάθε νοικοκυράς.

20161011_0013     20161011_0014

20161011_0015     20161011_0017

20161011_0018     20161011_0020

20161011_0022     20161011_0025

20161011_0029-jpg-cl

 

Καλή σας επιτυχία 

Comments

2 responses to “Μάφινς με πούλπα πορτοκαλιού και τρούφα σοκολάτας”

  1. Μαρία Τότολου

    Δήμητρα, καταρχήν συγχαρητήρια για την ωραία δουλειά που έχεις κάνει!
    Το κέικ αυτό το φτιάχνω κι εγώ, μόνο που αντί για ηλιέλαιο βάζω ελαιόλαδο (δε μυρίζει καθόλου) και είναι το αγαπημένο μας. Επειδή όμως μια τρέλα με το συνδυασμό πορτοκάλι – σοκολάτα την έχουμε κι εμείς, ενθουσιάστηκα με τη συνταγή σου και θα την εκτελέσω το συντομότερο. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι υπέροχη. Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!

  2. Μαρία, σ’ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου σχόλια.
    Χαίρομαι που είστε και σεις λάτρεις του συνδυασμού πορτοκάλι-σοκολάτα.
    Τα μάφινς αυτά είναι ιδανικά και για γιορτινό δωράκι. Δοκίμασε τα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *