Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με κρούστα μελιού

Κι’ αν νομίζεις ότι σήμερα δεν είναι τσικνοπέμπτη… κάνεις μεγάλο λάθος αγαπητό μου Μαράκι. Τι πάει να πει… είναι Κυριακή. Έ, τότε είναι τσικνοκυριακή, μπορεί και τσικνοτρίτη, γιατί αν έχεις κατά νου ότι εν έτει 2021 Φεβρουάριο μήνα και εν μέσω πανδημ… φτου, φτου δεν θα πω τη λέξη, αν νομίζει λοιπόν αγαπητό μου Μαράκι ότι θα κάνεις τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου, εκτός σπιτιού και παραδίπλα στο ταβερνάκι του Φώτη με την δεκαμελή παρέα σου… απατάσαι τα μάλα.
Γι’ αυτό σου λέω και σου προτείνω, πάρε παιδί μου δυο μπριζολίτσες, εν προκειμένω σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος που τις έχει σε προσφορά το σούπερ, κάνε και την κρούστα μελιού τη μυρωδάτη που θα τις τυλίξει με αγάπη και στοργή, άναψε και το γκριλ ή τον αέρα στο φούλ, ψήσε τις, φτιάξε μια πολύχρωμη σαλάτα, έτσι για να πολυχρωμίσουν και οι διαθέσεις του αγαπημένου σου, στρώσε γιορτινό τραπέζι, βάλε λουλούδια στα βάζα, βάλε κρασιά ή μπύρες… και στην υγειά σας.
Τσικνοπέμπτη… 4 Μαρτίου 2021… μένουμε σπίτι.
Άντε και φτου ξελεφτεριά απανταχού αγαπητοί, εσώκλειστοι αδελφοί και αδελφές.

Υλικά

  • 2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος
  • 1 γερή κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 μπολάκι τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι κρίσπις
  • Αλάτι
  • Πάπρικα καυτερή ή καπνιστή
  • Κουρκουμά
  • Φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  • Τρίβω καλά τα παξιμάδια και τα ανακατεύω με το πολτοποιημένο σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, τον κουρκουμά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

  • Με ένα μαχαιράκι καθαρίζω λοξά τις μπριζόλες από τυχόν τρίμματα κόκκαλου ή κρέατος. Τις αλείφω με το μέλι το οποίο το έχω ζεστάνει ώστε να γίνει κάπως ρευστό. Τις πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού.

  • Τοποθετώ τις μπριζόλες πάνω σε σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε ταψάκι. Μέσα στο ταψάκι έχω ρίξει ένα μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί.

  • Ψήνω τις μπριζόλες σε φουλ στο γκριλ αλλά στη δεύτερη θέση κάτω απ’ αυτό ή στον αέρα στους 200 βαθμούς. Τώρα ως προς τον χρόνο, αυτό εξαρτάται από το πόσο ψημένες θέλουμε τις μπριζόλες. Καλό όμως είναι να είναι μισοψημένες ή medium rare, γιατί έτσι αναδεικνύεται η γεύση και η τρυφεράδα του κρέατος.

  • Σερβίρω με πολύχρωμη σαλάτα. Ιδανικό συνοδευτικό και τίποτα παραπάνω.

Καλή σας επιτυχία, καλή απόλαυση και καλύτερη τσικνο… όποια μέρα της εβδομάδας επιλέξετε να το τσικνίσετε.

Comments

2 responses to “Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με κρούστα μελιού”

  1. ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    Ότι πρέπει

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Σωστή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *