• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Μελιτζανοσαλάτα η απλή και γρήγορη

By Dimitra Cherouvim · On 17/05/2017

Μελιτζανοσαλάτα η απλή και γρήγορη. Το αντίπαλον καλοκαιρινό δέος του τζατζικιού που συνοδεύει τα βραδινά μεζεδάκια στα ταβερνεία και στις βεράντες μας. Για δοκιμάστε να την φτιάξετε. Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο συνοδευτικό πολλών πιάτων και το κυριότερο διατηρείται στο ψυγείο για πολλές πολλές μέρες. Η αλήθεια γίνεται τόσο εύκολα που δεν είναι ανάγκη να φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες. Δυο μεγάλες μελιτζάνες είναι μια καλή ποσότητα για οικογενειακή χρήση. Εκτός κι’ αν θέλετε να την φτιάξετε για τραπεζώματα. Σας προτείνω επίσης μια παραλλαγή της που έφτιαξα προ καιρού, εξίσου εύκολη και ιδιαίτερη. Την μελιτζανοσαλάτα την πορτοκαλένια. Για ρίξτε και σε αυτήν μια ματιά.

Υλικά

  • 2 μεγάλες γερές μελιτζάνες φλάσκες
  • 6-8 σκελίδες σκόρδοου
  • Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο παρθένο, καλή ποιότητα
  • Ξύδι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρώ τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένω καλά, τις στεγνώνω και τις κόβω κατά μήκος στα δύο.
  2. Τις αλείφω ελαφρά με ελαιόλαδο, αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ένα ρηχό ταψάκι και τις τοποθετώ με την ψίχα να ακουμπά το ταψάκι. Δίπλα τους βάζω και αρκετές σκελίδες σκόρδου, οπωσδήποτε με τις φλούδες τους, αφού τις πλύνω, τις στεγνώσω και τις αλείψω και αυτές με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνω μελιτζάνες και σκόρδα στο γκριλ στους 350 βαθμούς, περίπου για 20-22 λεπτά. Ελέγχω βεβαίως αν μαλάκωσε η ψίχα τους, αλλά σίγουρα θα είναι έτοιμες, όπως και τα σκόρδα.
  4. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αναποδογυρίζω τις μελιτζάνες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρώ πολύ εύκολα την ψίχα τους, την οποία τοποθετώ σε πιάτο ελαφρώς λοξά, ώστε τα λίγα νερά που θα βγάλουν να κυλήσουν στην άκρη του πιάτου.
  5. Καθαρίζω και τα ψημένα σκόρδα, αλλά επειδή ίσως κάποια να παραψήθηκαν, προσθέτω για ενίσχυση στη σαλάτα μου και μια τουλάχιστον ωμή σκελίδα πολτοποιημένη.
  6. Αφού στραγγίσουν καλά οι πολτοποιημένες με πιρούνι μελιτζάνες μου, προσθέτω σε αυτές τα σκόρδα, ψιλοκομμένο δυόσμο και σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύω καλά ώστε να δέσουν όμορφα όλα τα υλικά. Αλάτι δεν χρησιμοποίησα. Είναι τόσο δυνατή η γεύση από τα σκόρδα, το δυόσμο και κυρίως την ψημένη μελιτζάνα που θεώρησα περιττή την προσθήκη αλατιού. Εσείς βέβαια θα κρίνετε πως θέλετε τη μελιτζανοσαλάτα σας.

Καλή σας επιτυχία

δυόσμοελαιόλαδομελιτζάναξύδισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

  • Σαλάτες

    Φακές σαλάτα η καλοκαιρινή

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License