• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 0

Μανιτάρια ψητά με πατατοκαροτοπουρέ

By Dimitra Cherouvim · On 09/02/2014

-Τζόυ, αυτά τα μανιτάρια είναι υπέροχα, είπε ο Τόμμυ Άγκρο με την πιο ήρεμη φωνή που είχα ακούσει ποτέ. Η φυλακή φαίνεται πως του είχε κάνει καλό.
–Πρέπει όμως να’ ναι κανείς προσεχτικός με τα μανιτάρια, Τόμμυ. Ο Κοκαλιάρης Μπόμπυ Ντε Σιμόνε δεν μπορούσε να μην πει την κουβέντα του.
–Μερικά είναι δηλητηριώδη.
–Ναι, το ξέρω, είπα εγώ. Έτσι έχασα την πρώτη μου γυναίκα. Ο Τόμμυ  ξαφνιάστηκε.
–Τι λες, Τζόυ, δεν το’ ξερα. Δεν μου το’ χες πει.  Ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα.
-Δυστυχώς. Κι έχω χάσει και τη δεύτερή μου γυναίκα. Αυτή πήγε από σπασμένο κεφάλι.
–Θεέ και Κύριε, είπε ο Τ.Α.
–Πώς έγινε αυτό; Τρακάρισμα;
-Όχι… Δεν ήθελε να φάει τα δηλητηριώδη μανιτάρια.

20140209_0003


 

 

 

 

 

Η κουζίνα της Μαφίας   του Joseph “Joe Dogs” Iannuzzi
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ 1994

 

Υλικά

  • 1/4 μανιτάρια αγκάρικους (τα γνωστά μικρά λευκά μανιτάρια)
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 καρότα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

20131021_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα  καρότα και την πατάτα.
  2. Τα κόβω σε μεγάλους κύβους και τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Με ένα πιρούνι “σπάω” , χωρίς να τα λιώσω, καρότα και πατάτα.
  4. Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι  και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Καθαρίζω τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με ένα μαλακό πανάκι.
  6. Τα βάζω σε ταψάκι και τα περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτω αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, ψιλοκομμένο σκόρδο.
  8. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 15 λεπτά, ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
  9. Σερβίρω στο ίδιο πιάτο τον πουρέ με τα ψημένα μανιτάρια.

20131021_0010 20131021_0013 20131021_0012 20131021_0016

Καλή επιτυχία

καρότομανιτάριπατάτασκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

  • Ζαρζαβατικά

    Πλευρώτους με κριθαράκι

  • Ζαρζαβατικά

    Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License