• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Ορεκτικά 0

Μανιτάρια portobello γεμιστά με λουκάνικο τυριού

By Dimitra Cherouvim · On 18/03/2019

Η βιομηχανία τροφίμων κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει πελατεία, φτιάχνοντας νέα προϊόντα. Και πρέπει να πω ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει, αρκεί βεβαίως αυτά να είναι και ποιοτικά.
Τις προάλλες λοιπόν, στην καθιερωμένη μου επίσκεψη στο μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, πρόσεξα στο ψυγείο αλλαντικών κάποια λουκάνικα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Η αλήθεια τρώμε σπάνια λουκάνικα, καλώς ή κακώς, αλλά τα συγκεκριμένα από το Μέτσοβο με γέμιση τυριού μετσοβόνε, ήταν πολύ ελκυστικά και ως προς τη συσκευασία αλλά και ως προς προς αυτήν καθ’ εαυτήν την εμφάνιση. Αγόρασα λοιπόν μια συσκευασία με δυο λουκάνικα, μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα μια εύκολη και κυρίως γευστική συνταγή, παιχνίδι της στιγμής με βοηθό τη φαντασία και τα όμορφα μανιτάρια portobello.

Υλικά (για 2 ή 4 άτομα)

  • 1 δισκάκι με 4 μανιτάρια portobello
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (5-6 λίγο από το πράσινο είναι αρκετά)
  • 1 λουκάνικο χοιρινό, τυριού 120-130 γρ.
  • 1 αβγό
  • Ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την γιαουρτένια μπεσαμέλ

  • 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ.
  • 3-4 κ.σ. διάφορα κίτρινα τυριά
  • 2 καρύδια – την ψίχα τους τριμμένη

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβω. Ψιλοκόβω και τα κρεμμυδάκια, κυρίως το άσπρο τους μέρος. Βγάζω τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβω με κοφτερό μαχαίρι και όχι με το μούλτι.
  • Σε φαρδύ τηγάνι βάζω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό. Σοτάρω καλά και ώσπου να μαραθούν τα ποδαράκια απ’ τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το λουκάνικο. Τουλάχιστον 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Κατεβάζω το τηγάνι απ’ τη φωτιά και ρίχνω το αβγό και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω.
  • Αφήνω μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία των υλικών και μετά με ένα κουτάλι γεμίζω τα μανιτάρια, τα οποία τα έχω αλείψει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Η γέμιση είναι ακριβώς για τα 4 κομμάτια.
  • Για να φτιάξω την “μπεσαμέλ”, απλώς ανακατεύω το γιαούρτι με τα τυριά. Τη μοιράζω στα 4 μανιτάρια και πασπαλίζω με το τρίμμα καρυδιού.
  • Βάζω τα μανιτάρια σε ταψάκι καλά λαδωμένο και φουρνίζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Ιδανική μια πράσινη σαλάτα για να συνοδεύει αυτά τα νόστιμα, ελαφρώς πικάντικα και πολύ ζουμερά μανιτάρια.

Καλή σας επιτυχία

 

αβγόγιαούρτιελαιόλαδοκαρύδικρεμμυδάκιλουκάνικομανιτάριτυρί
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

  • Ορεκτικά

    Φάβα Αμοργιανή με καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια

  • Ζαρζαβατικά

    Πλευρώτους με κριθαράκι

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License