Λαβράκια με πολύχρωμες πιπεριές σε αντικολλητικό χαρτί

Εν αρχή είναι τα φρέσκα λαβράκια, μετά η κίτρινη, η κόκκινη, η πορτοκαλί πιπεριά, τα σκόρδα, τα κλαδάκια δενδρολίβανου, η μαγειρική διάθεση, η αισθητική του εξαιρετικού αυτού πιάτου, βεβαίως η όρεξη των συνδαιτημόνων και τέλος η οπτική απόλαυση γι’ αυτό το πολύχρωμο και γευστικότατο θαλασσινό φαγητό.

Υλικά

  • 2 λαβράκια
  • 3 πιπεριές – κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Κλαδάκια δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και πλένω τα λαβράκια. Τα αφήνω να στραγγίσουν καλά. Κόβω τις πιπεριές στα δυο και μετά μόνο κάθε μισό σε λωρίδες. Τα άλλα τρία μισά απ’ τις πιπεριές θα τα γεμίσω με τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσω τα ψάρια. Καθαρίζω τα σκόρδα.

  • Απλώνω στον πάγκο πρώτα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο αρκετά πιο μεγάλο από το ένα λαβράκι. Στρώνω από πάνω αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζω με ελαιόλαδο. Τοποθετώ το ένα λαβράκι, αλατίζω και απλώνω γύρω του τις πιπεριές, τα δενδρολίβανα και τα σκόρδα. Ραντίζω πάλι με λίγο ελαιόλαδο. Κάνω την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο λαβράκι.

  • Τυλίγω σφιχτά πρώτα το αντικολλητικό χαρτί γύρω από κάθε ψάρι και μετά πολύ εύκολα τυλίγω γύρω του το αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ τα δυο πακετάκια σε ρηχό ταψάκι.

  • Βάζω το ταψάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στον αέρα στους 230 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Τα λαβράκια έτοιμα, ζουμερά, πεντανόστιμα.

  • Προαιρετικά και αφού ανοίξω το αλουμινόχαρτο, το οποίο το τυλίγω γύρω απ’ το αντικολλητικό χαρτί, βάζω το ταψάκι κάτω απ’ το γκριλ για 3-4 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ψάρια και πιπεριές.

  • Σερβίρω με σαλάτα εποχής, με μελιτζανοσαλάτα και τζατζίκι που βάζω μέσα στις μισές πιπεριές.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Λαβράκια με πολύχρωμες πιπεριές σε αντικολλητικό χαρτί”

  1. vatsithianou fotini

    Εκπληκτικό..

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *