• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Ρύζια 0

Λαχανοκολοκυθοτοματόρυζο

By Dimitra Cherouvim · On 03/09/2019

Για άλλη μια φορά ό,τι υπάρχει στο ψυγείο εδώ και μέρες και πρέπει να καταναλωθεί άμεσα,  μου δίνει τη λύση για το σημερινό φαγητό. Λαχανοκολοκυθοτοματόρυζο λοιπόν από μισό λαχανάκι, κάποια κολοκυθάκια και μια δυο ώριμες τοματούλες. Το ρύζι θα δέσει όλα τα παραπάνω υλικά, σε ένα γευστικότατο και γρήγορο φαγητό που θα συνοδευτεί από ένα αβγό για κάθε πιάτο και ψωμάκια ολικής με μαστίχα Χίου. 

Υλικά (για 4 μερίδες, κατ’ εκτίμηση)

  • Μισό λαχανάκι, σκάρτο μισό κιλό
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1-2 ώριμες τοματούλες
  • 1 φλ.τσ. ρύζι σπυρωτό ή ό,τι εσείς προτιμάτε (ανάλογα με την ποσότητα των υλικών σας κανονίστε και το ρύζι, ώστε να υπάρχει ισορροπία στα υλικά, εκτός αν θέλετε να υπερτερεί κάποιο απ’ αυτά).
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Κόβω το λάχανο με το μαντολίνο σε ψιλές κορδέλες, τα κολοκυθάκια τα τρίβω στον τρίφτη, ψιλοκόβω σε καρεδάκια το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

  • Σοτάρω πρώτα το κρεμμύδι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέτω το λάχανο με τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρω όλα μαζί. Σ’ αυτή τη φάση, σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο ζεστό νερό στο οποίο έχω διαλύσει το ζωμό και αφήνω να σιγοβράσουν 5-6 λεπτά. Όχι παραπάνω, ώστε να είναι ελαφρώς τραγανά το λάχανο και το κολοκύθι.

  • Προσθέτω την τομάτα, ανακατεύω.

  • Ρίχνω το ρύζι, προσθέτω περίπου 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνω να σιγοβράσει το φαγητό με κλεισμένη την κατσαρόλα. Όταν δω ότι το ρύζι είναι έτοιμο, αλλά να κρατάει λίγο, σβήνω τη φωτιά, προσθέτω το χυμό από το λεμόνι, λίγο ακόμα έξτρα ελαιόλαδο και σκεπάζω την κατσαρόλα μου με καθαρή βαμβακερή πετσέτα, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του φαγητού και να γίνει μελάτο.

  • Πασπαλίζω τα πιάτα με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρω με αβγά τηγανιτά και ψωμάκια ολικής με μαστίχα Χίου. 

Καλή σας επιτυχία

ελαιόλαδοζωμόκολοκύθικρασίκρεμμύδιλάχανολεμόνιτομάτα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License