Κριτσίνια τα πολύκαρπα

Για τη λιγούρα, για τη μελαγχολία, για τη χαρά, για το γραφείο, για το σχολείο, για την εκδρομή στα όμορφα βουνά μας… Ιδανικά και για καυτές σούπες!
Κριτσίνια με αλεύρι πολύκαρπο και ένα τσικ λεμονοπίπερο (προαιρετικά) για πιο πικάντικη απόλαυση. Να τα φτιάξετε!

Υλικά (για 24 finger κριτσινάκια)

  • 300 γρ. αλεύρι πολύκαρπο (χρησιμοποίησα Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • Νερό χλιαρό περίπου 150-180 γρ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. λεμονοπίπερο – προαιρετικάΔιαδικασία

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το λεμονοπίπερο. Ανακατεύω και προσθέτω το ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύω καλά.

  • Σιγά σιγά προσθέτω το χλιαρό νερό, ώσπου να έχω μια μαλακή εύπλαστη μπάλα ζύμης. Την αφήνω να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά.

  • Παίρνω μικρή ποσότητα ζύμης, όσο ένα μικρό καρυδάκι και το πλάθω ανάμεσα στις παλάμες μου σαν ένα μικρό μπαστουνάκι. Τοποθετώ όλα τα κριτσινάκια σε ταψί φούρνου, ρηχό, πάνω σε λαδόκολλα.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Κλείνω το φούρνο και τα αφήνω μέσα άλλα δέκα λεπτά.

Καλή σας επιτυχία

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *