Κριτσίνια ελιάς

Μετά τα ελιοψωμάκια ή “ψωμί κι’ ελιά”,σειρά έχουν τα εκπληκτικά, παντός καιρού και διαθέσεως τα κριτσίνια ελιάς. Ένα σας λέω, φτιάξτε την απλή και γρήγορη συνταγή μου και θα με θυμηθείτε. Κυρίως όταν θα τα μασουλάτε. Ιδανικά για tea time, brunch, birthday parties… και για τραπέζι γάμου κάνουν.

Υλικά (για 37 κομμάτια… εσείς φτιάξτε 38)

  • 200 γρ. άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής. Κάνει τη διαφορά!!! Και δεν απλώνει η ζύμη!
  • 50 γρ. ή 3 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη λευκή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. νερό ή όσο πάρει για να έχουμε μια καλή και εύπλαστη ζύμη
  • Θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύω τα δυο αλεύρια με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ελιές και το θυμάρι.Ρίχνω το ελαιόλαδο, ανακατεύω με ένα πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτω το νερό.

  • Αρχίζω να δουλεύω τη ζύμη με το χέρι, ώσπου να έχω μια όμορφη, εύπλαστη ζύμη. Εσείς θα κρίνετε αν χρειάζεται λίγο αλεύρι ή νερό για καλύτερο αποτέλεσμα.Φορμάρω τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνω να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα. Και παραπάνω να μείνει δεν πειράζει.

  • Πλάθω μακρόστενα μπαστουνάκια και τα τοποθετώ σε ρηχό ταψί φούρνου και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

  • Τα βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνω για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς και άλλα 10 στους 200. Κλείνω το φούρνο και τα αφήνω άλλα δέκα λεπτά μέσα σ’ αυτόν.

  • Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία τους, θα γίνουν τραγανά και πεντανόστιμα.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *