Ένα πανεύκολο, γρήγορο πιάτο με μια ιδιαίτερη γεύση, σπριρτόζικη και ξινούτσικη, χάριν της μαραθόριζας και των λεμονιών (φέτες και χυμός) που τονίζουν το ουδέτερο του κοτόπουλου και το βελούδο των πλευρώτους. Μια πρόταση για να ξεφεύγουμε απ’ τα καθιερωμένα, να τολμούμε και να πλουτίζουμε τη μνήμη της γεύσης.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 στήθος κοτόπουλο μεγαλούτσικο και τα δύο μέρη.
- 1 μαραθόριζα μέτρια σε μέγεθος.
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους.
- 1 λεμόνι σε φέτες και 1 μικρότερο για το χυμό του.
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόβω τη μαραθόριζα, αφού την καθαρίσω, σε λεπτές φέτες όπως ένα κρεμμύδι. Τα πλευρώτους σε μικρότερα κομμάτια και το στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες μακρόστενες.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνω πρώτα τις φέτες μαραθόριζας και τις σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα πλευρώτους, αλατίζω και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά ώσπου να πέσει ο όγκος τους.
- Τέλος προσθέτω τις λωρίδες κοτόπουλο, σοτάρω ώσπου να δω το κρέας του να ασπρίζει, σβήνω με το χυμό του λεμονιού και προσθέτω τις φέτες του δεύτερου λεμονιού.
- Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο, να δέσουν και να μελώσουν όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτω και πολύ λίγο ζεστό νερό.
- Λίγο πριν σβήσω τη φωτιά, δοκιμάζω, αλατοπιπερώνω και το σερβίρω ζεστό με ρύζι στο πλάι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply