Μήπως δεν έχεις χρόνο ή δεν έχεις πολύ όρεξη για κουτάλες, πιρούνες και μαγειρικές παρακολουθήσεις πάνω από τηγάνια ή κατσαρόλες; Μήπως περιμένεις δυο φίλους και πρέπει να φτιάξεις κάτι νόστιμο και χωρίς πολλές φασαρίες; Αν ναι, στο άψε σβήσε βάλε ένα κοτόπουλο με μυρωδικά σε αντικολλητικό χαρτί και στο αλουμινόχαρτο και ρίξτο στο φούρνο. Λουκούμι το αποτέλεσμα! Άσε που ώσπου να έρθουν οι φίλοι έχεις διαθέσιμο χρόνο να φτιάξεις σαλάτα, το τραπέζι, τα μαλλιά σου, μη σου πω και τα νύχια σου. Αντικολλητικό χαρτί, το έξυπνο και χρησιμότατο εργαλείο της κουζίνας που μας βγάζει πολλές φορές από δύσκολη θέση.
Υλικά (για 4-6)
- Ένα κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ.
- Φρέσκια και ξερή ρίγανη σε κλωναράκια
- Δενδρολίβανο
- Σκελίδες σκόρδου 8-10
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Ανθό αλατιού
- Αντικολλητικό χαρτί
- Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Πλένω καλά και στεγνώνω καλά το κοτόπουλο
- Απλώνω στον πάγκο κουζίνας πρώτα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω του βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί. Ακουμπώ το κοτόπουλο πάνω σε κλαράκια ξερής ρίγανης και ραντίζω ελαφρά με ελαιόλαδο. Τακτοποιώ γύρω του την φρέσκια ρίγανη, το δεντρολίβανο και καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου. Πασπαλίζω με τον ανθό αλατιού.
- Τυλίγω καλά το κοτόπουλο πρώτα με το αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν με το αλουμινόχαρτο. Πιέζω καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να γίνει ένα όμορφο μικρό πακέτο έτοιμο για τον φούρνο.
- Τοποθετώ το πακέτο-κοτόπουλο σε μικρό ρηχό ταψάκι με λίγο νερό και το βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, αρχικά στους 300 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά για άλλες δυο ώρες στους 200 βαθμούς.
- Στις 2 ώρες και 10 λεπτά το κοτόπουλο είναι έτοιμο, καλοψημένο, τρυφερό και πεντανόστιμο. Το βγάζω από το φούρνο, ανοίγω τα χαρτιά γύρω του, το ξαναβάζω στο φούρνο στους 300 βαθμούς, περίπου για 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει η πέτσα του.
- Μέσα στο αντικολλητικό χαρτί υπάρχει αρκετό μυρωδάτο ζουμί από το κοτόπουλο. Το ρίχνω με προσοχή σε ένα κατσαρολάκι, το σουρώνω για να φύγουν τα κλαράκια από τα μυρωδικά, βάζω και πολτοποιώ με ένα πιρούνι τα ψημένα σκόρδα, βάζω μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, ανακατεύω καλά και το δένω με μια κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ.
- Με την γευστικότατη και ελαφρώς πικάντικη αυτή σάλτσα συνοδεύω τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply