Στήθος κοτόπουλο-σνίτσελ φούρνου

Μήπως σε λένε Αφροξυλάνθη και γιορτάζεις μεθαύριο; Ή μήπως Μπάμπη και γιορτάζεις αντιμεθαύριο; Μήπως αργά, απόψε το βράδυ έχει champions league ή eurovision; Μήπως θα παρακολουθήσεις  Master Chef ή έστω βρε παιδί μου το debate μεταξύ πολιτικών αντιπάλων; Μήπως το βράδυ έρχεται η πεθερά και πρέπει να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και πιασάρικο; Μήπως ο έφηβος κανακάρης έχει πάρτυ και θέλει κάτι έξτρα για τον μπουφέ; Μήπως έχεις γενέθλια βρε παιδί μου και ξαφνικά σου έρχεται η επιθυμία για μια γρήγορη γιορτούλα και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Μήπως έχει γενέθλια ο αγαπημένος τρίχρονος εγγονός και θέλεις κάτι νόστιμο, υγιεινό και βεβαίως όχι τηγάνια; Βρε μπας και ανοίγει το τριώδιο και θέλεις οικογενειακή μάζωξη;
Για όλες λοιπόν τις παραπάνω περιπτώσεις και για πολλές άλλες σημαντικές ή καθημερινές, απλές ή ξαφνικές, εορταστικές και πανηγυρικές, εδώ έχουμε ένα καταπληκτικό πιάτο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και κυρίως χωρίς να χάνεις χρόνο πάνω από ένα τηγάνι και το σπίτι χωρίς τις ενοχλητικές μυρωδιές του τηγανίσματος.

Let’s party λοιπόν, με σνιτσελάκια από στήθος κοτόπουλου στο φούρνο, πεντανόστιμα και γρήγορα που θα ικανοποιήσουν τους προσκεκλημένους σας. Συνοδεύουμε οπωσδήποτε με κάποιο ντιπ και φρέσκια σαλάτα.

Υλικά (6-8 άτομα)

  • Ένα μεγάλο στήθος κοτόπουλου
  • 2 αβγά
  • Αρκετές φρυγανιές
  • 2-3 κ.σ. λεπτοτριμμένη γραβιέρα ή κάποιο πιο πικάντικο τυρί
  • 1 κ.σ. βεγκέτα
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνω και στεγνώσω καλά το στήθος, το βάζω σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε λωρίδες περίπου ένα εκ. πάχος. Αλατίζω ελαφρά. Βάζω τις λωρίδες σε ένα πιάτο και το αφήνω στην άκρη.

  • Στο μούλτι αλέθω τις φρυγανιές. Θα χρειαστούν 10-12 κομμάτια. Βάζω το τρίμμα σε ένα πιάτο και το ανακατεύω με τη βεγκέτα. Σε άλλο ένα βαθύ πιάτο χτυπάω ελαφρά τα δύο αβγά με το τριμμένο τυρί.

  • Σε ένα ρηχό ταψάκι στρώνω ένα αντικολλητικό χαρτί, πάνω στο οποίο θα βάλω τα φιλετάκια.
  • Παίρνω κάθε λωρίδα από το κοτόπουλο τη βουτάω στο αβγό με το τυρί, την τινάζω ελαφρά ώστε να μην τρέχουν τα αβγά και την τυλίγω με το τρίμμα φρυγανιάς. Κάνω την ίδια δουλειά με όλες τις λωρίδες και τις τοποθετώ στο ταψάκι. Επειδή στην διάρκεια του ψησίματος τα φιλετάκια θα μαζέψουν, δεν χρειάζεται να αφήσουμε κενά μεταξύ τους. Οπότε μπορούμε να βάλουμε αρκετά.

  • Ψήνω στο γκριλ στη δεύτερη θέση από πάνω στους 250 βαθμούς για δέκα λεπτά από την μία πλευρά. Γυρίζω τα φιλετάκια και από την άλλη πλευρά και τα ψήνω μόνο για πέντε ή έξι λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Επειδή ψήνονται πολύ γρήγορα, μπορείτε να τα φτιάξετε και τελευταία στιγμή ή να κανονίσετε εσείς το χρόνο σας. Πάντως διατηρούνται πολύ καλά και αρκετές ώρες μετά.

  • Συνόδεψα με σαλάτα και ένα απλό ντιπ γιαουρτιού με πολτό ψημένης πιπεριάς.

Καλή σας επιτυχία και… let’s party!!!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *