• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 0

Κοπανάκι τραγανό και πικάντικο

By Dimitra Cherouvim · On 10/09/2017

Το κοπανάκι αυτό δεν είναι απλώς στο γκριλ. Είναι μια ιδιαίτερη εύκολη διαδικασία που θα σας προσφέρει ένα υπέροχο τραγανό και γευστικότατο κοπανάκι που θα το συνοδεύσετε με μια πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού. Κι αν σας περισσέψει από το μείγμα παξιμαδιού με παρμεζάνα, με το οποίο θα καλύψετε τα κοπανάκια για να γίνουν τραγανά στο γκριλ, απλώς θα προσθέσετε ένα αβγό και θα φτιάξετε μια πιτούλα στο π και φ που θα προσθέσει στο όμορφο πιάτο σας και θα ταιριάξει υπέροχα με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά (για 3 ή 6 άτομα)

  • 6 κοπανάκια
  • 5 παξιμαδάκια Κυθήρων
  • 2 κ.σ. γεμάτες  τριμμένη παρμεζάνα

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση 

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά τις δυο πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου, τη 1 κ.σ. πικάντικης μουστάρδας και το ελαιόλαδο. Δεν βάζω καθόλου αλατοπίπερο, μιας και τα παραπάνω υλικά αρκούν για το πικάντικο του φαγητού.
  • Βάζω τα κοπανάκια σε ένα ευρύχωρο μπολ, ρίχνω το μείγμα της μαρινάδας, ανακατεύω καλά να πάει παντού και σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη. Βάζω το μπολ στο ψυγείο και το αφήνω ως την ώρα που θα τα ψήσω. Όλη την παραπάνω διαδικασία την έκανα το πρωί, οπότε το κρέας ρούφηξε όλη τη νοστιμιά της μαρινάδας.

     

  • Λίγο πριν την ώρα ψησίματος, βάζω τα παξιμαδάκια με την παρμεζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια στο μίνι πίμερ και τα αλέθω.

     

  • Ρίχνω αυτό το μείγμα σε ένα βαθύ μικρό πιάτο και όχι μεγάλο,  ώστε να είναι μαζεμένο και βάζω ένα ένα τα κοπανάκια και τα τυλίγω έτσι,  ώστε να καλυφθούν πολύ καλά από το μείγμα.   Τοποθετώ τα 6 κοπανάκια σε ρηχό ταψάκι.

     

  • Τα ψήνω στο γκριλ στους 250 βαθμούς, όχι στους 300, ώστε να ψηθούν και εσωτερικά και να μην αρπάξουν αμέσως. Τα ψήνω γύρω στα 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα παρακολουθώ και στο τέλος ανεβάζω τους βαθμούς για 2-3 λεπτά, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και να δω να αποκολλείται το κρέας από το κόκαλο. Σβήνω το γκριλ αλλά αφήνω μέσα το ταψάκι. Αυτό αφ’ ενός θα τα διατηρήσει ζεστά ώσπου να τα σερβίρω αλλά αφ’ ετέρου θα συνεχίσει το ψήσιμο και εσωτερικά.

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού η οποία θα συνοδεύσει τα κοπανάκια.
  • Αν σας περισσέψει το μείγμα από τα παξιμάδια, προσθέτετε ένα αβγό και λίγη πάπρικα και τηγανίζετε ένα πιτάκι.

     

     

  • Σερβίρω με ρύζι, πράσινη σαλάτα, το πιτάκι κομμένο σε τριγωνάκια και τη σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή σας επιτυχία

αβγόγιαούρτιελαιόλαδοκοπανάκιμουστάρδαπαξιμαδάκιπαρμεζάνασκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο – σελινόριζες αβγολέμονο

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλου με κολοκυθάκια σε πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο με ντοματίνια στο φούρνο + πέννες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License