Κολοκυθοτυροψωμάκια

Για γιορτές και καθημερινές, υπέροχα κολοκυθοτυροψωμάκια που τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες.
Εύκολα, γρήγορα, λαχταριστά, ιδιαίτερα!

Υλικά

  • 200 γρ. κολοκυθάκι
  • 500 γρ. αλεύρι (περίπου)
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Διαδικασία

  • Τρίβω το κολοκυθάκι, το βάζω σε μπολ, ρίχνω στο κέντρο το σιμιγδάλι και το αλάτι.

  • Ανακατεύω καλά όλα τα παραπάνω υλικά. Προσθέτω τριμμένη τη φέτα.

  • Ανακατεύω πάλι όλα τα υλικά με τη φέτα.

  • Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχω προσθέσει τη μαγιά και τη σόδα.

  • Αρχίζω και ρίχνω λίγο λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να δέσουν όλα τα υλικά. Σχηματίζω μια όμορφη μπάλα. Την αφήνω σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου μια ώρα.

  • Σχηματίζω μικρά μπαλάκια και τα τοποθετώ σε ρηχό ταψί κουζίνας. Τα αφήνω σε ζεστό μέρος για να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

  • Ψήνω αρχικά στους 200 β. για δέκα λ. και μετά άλλα είκοσι λ. στους 180 β. Σβήνω το φούρνο, αφήνω τα ψωμάκια μου άλλα πέντε λ. μέσα για να κάνει την κόρα τραγανή και τα βγάζω.

  • Τα απολαμβάνουμε με κάθε φαγητό ή και σαν ορεκτικό με ανάλογα συνοδευτικά

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *