Τραγανά, γευστικά, οικονομικά και εύκολα!
Και χωρίς πολλά πολλά λόγια… απολαυστικά!
Υλικά
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1 αβγό
- Κρεμμυδάκια φρέσκα μπόλικα
- Άνηθο
- Τυρί φέτα
- Τυρί κίτρινο ό,τι υπάρχει στο ψυγείο
- Φύλλο κρούστα
- 1 κ.σ. γεμάτη πλιγούρι
- Λίγο πιπέρι μαύρο
- Καλαμποκέλαιο
- Σουσάμι
Διαδικασία
- Πλένω και τρίβω το κολοκύθι.
- Το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι και το αβγό. Ανακατεύω καλά. Το πλιγούρι βοηθάει στο να ρουφήξει όλα τα περιττά υγρά.
- Ψιλοκόβω τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνω και αυτά στο μπολ με το κολοκύθι.
- Τέλος ρίχνω τη φέτα σπασμένη με το χέρι και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ποσότητες κατά βούληση.
- Ανακατεύω καλά και βάζω το μπολ στο ψυγείο για δυο τρεις ώρες ώστε να δέσουν όμορφα τα υλικά και κυρίως το πλιγούρι να κάνει τη δουλειά του.
- Κόβω τα φύλλα κρούστας σε σταυρό… στα τέσσερα δηλαδή. Βάζω σε ένα μικρό μπολ λίγο λάδι και με ένα πινελάκι λαδώνω πεταχτά δυο φύλλα. Τοποθετώ στην άκρη τους μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κολοκυθιού. Ρολάρω τα φύλλα γύρω απ’ το μείγμα ως πιο κάτω απ’ τη μέση των φύλλων.
- Κλείνω τα πλαϊνά φύλλα πάνω απ’ τη γέμιση και ρολάρω. Κάνω την ίδια διαδικασία ώσπου να μου τελειώσει η γέμιση.
- Τακτοποιώ τα μπουρεκάκια σε ρηχό ταψί φούρνου που το έχω στρώσει με λαδόκολλα. Τα λαδώνω από πάνω και τα πασπαλίζω με το σουσάμι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 ώσπου να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply