Τα αγαπημένα κολοκυθάκια, γεμιστά αυτή τη φορά και κλασικά. Γεμιστά με λίγο κιμά, μόλις 150γρ. ρυζάκι, μέρος της ψίχας τους και πολύ μαϊντανό. Ααα… και το σπουδαιότερο ένα παχύ, απόλυτα επιτυχημένο αβγολέμονο που τα απογείωσε. Αν σας ενδιαφέρει, έχω και κολοκυθάκια γεμιστά με λουκάνικο ή γεμιστά με συκωτάκια πουλιών. Διαλέξτε και πάρτε ή καλύτερα… φάτε!
Υλικά
- 10 κολοκυθάκια κοντόχοντρα, έχω τεστάρει την κατσαρόλα μου και είναι για 10 κομμάτια
- 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 150 γρ. ρύζι σπυρωτό
- 2 γεμάτες κ.σ. από την ψίχα τους
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ζωμό λαχανικών
- Μαϊντανό
- 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 αβγό
- 2 καυτερές πιπεριές τουρσί, προαιρετικά
Διαδικασία
- Πλένω καλά και αδειάζω τα κολοκυθάκια μου με τη βοήθεια ενός μαχαιριού με στρογγυλή μύτη που ίσα ίσα κόβει, αλλά στριφογυρίζει μέσα στα κολοκύθια πολύ καλά.
- Τρίβω το κρεμμύδι και το βάζω σε φαρδύ τηγάνι που θα φτιάξω τη γέμιση. Αρχικά το αχνίζω με λίγο νερό. Προσθέτω την ψίχα των κολοκυθιών. Ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω τον κιμά και το ζωμό των λαχανικών. Σπάω τον κιμά με ένα πιρούνι και ανακατεύω. Προσθέτω το ρύζι και ψιλοκομμένο μπόλικο μαϊντανό.
- Γεμίζω τα κολοκύθια μου και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα. Τα μισοσκεπάζω με νερό και ελαιόλαδο. Κλείνω με το καπάκι και τα βράζω σε σιγανή φωτιά.
- Όταν γίνουν αλλά όχι να λιώσουν, φτιάχνω το αβγολέμονο προσθέτοντας και λίγο άνθος αραβοσίτου για να γίνει η κρέμα.
- Περιχύνω με αυτό τα κολοκυθάκια όσο ακόμα είναι ζεστά ώστε να ψηθεί το αβγό.
Καλή σας επιτυχία – έχουν διαδικασία αλλά είναι μια γευστική απόλαυση
Leave a Reply