• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κέικ 2

Κέικ με πούλπα πορτοκαλιού Νο 2, με ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας

By Dimitra Cherouvim · On 22/02/2018

Αφού λοιπόν φτιάξαμε το απλό κέικ με πούλπα πορτοκαλιού (Νο 1), καιρός να το αναβαθμίσουμε, να αλλάξουμε επίπεδο, προς τα πάνω εννοείται και αντί για ένα ελαφρύ, απλό άσπρο γλάσο να βάλουμε ένα σούπερ γλάσο σοκολάτας και μια εξαιρετική ποικιλία ξηρών καρπών στο χυλό του. Όσο για το στολισμό, αρκούν οι φωτογραφίες της συνταγής. Μόνο αν το φτιάξετε και το δοκιμάσετε θα καταλάβετε την υπεροχή του. Κέικ που κάνει την κάθε μέρα σας γιορτινή και γευστικότερη. Ένα κέικ  έτοιμο να προσφερθεί σε κάθε και πιο επίσημη περίσταση.

Υλικά ( για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. )

  • 400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ή 1 κούπα τσ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. – 1 κούπα τσ. ζάχαρη για το κέικ και άλλα 50 για να καραμελώσω τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού
  • 250 γρ. πούλπα πορτοκαλιού (2 μικρά πορτοκάλια)
  • 200 γρ. χυμό από σαγκουίνια πορτοκάλια
  • 100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
  • 1 βανίλια με γεύση πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι ολόκληρο 20 γρ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κακάο για το πασπάλισμα της φόρμας

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Πλένω δυο μικρά πορτοκάλια, τα κόβω σε κυβάκια, τα πολτοποιώ στο μούλτι. Τα αφήνω στην άκρη.

     

  • Χτυπώ στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από τα σαγκουίνια και την πούλπα των πορτοκαλιών. Κρατάω την φλούδα από τα σαγκουίνια, την πλένω και την αφήνω στην άκρη.

     

  • Προσθέτω σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχω προσθέσει και ανακατέψει την βανίλια και το μπέικιν. Πρέπει να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς τους οποίους ανακατεύω στον χυλό με μια μαρίζ  ή ένα κουτάλι.

     

  • Λαδώνω την φόρμα μου, την πασπαλίζω με κακάο χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι τσαγιού και ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα κέικ.

  • Το ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα και πέντε λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω μέσα το κέικ άλλα 5-6 λεπτά.

  • Όσο ψήνεται το κέικ, παίρνω την φλούδα από τα σαγκουίνια, αφαιρώ τη σάρκα τους και την κόβω σε μπαστουνάκια.Σε ένα τηγανάκι βάζω τα 50 γρ. ζάχαρη και ραντίζω με το χυμό του λεμονιού.

     

  • Αφήνω να λιώσει η ζάχαρη, να καραμελώσει και τότε βάζω στεγνά τα μπαστουνάκια. Τα ανακατεύω για 3-5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να καραμελώσουν από το σιρόπι της ζάχαρης. Τα τοποθετώ προσεχτικά και ξεχωριστά σε λαδόκολλα να κρυώσουν.

     

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας

  • Σε μπεν μαρί και σε μικρό κατσαρολάκι βάζω την κουβερτούρα σε κομματάκια, τη μαργαρίνη και το μέλι. Ανακατεύω σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Στόλισμα του κέικ

  • Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και το αναποδογυρίζω από τη φόρμα. Το αφήνω να κρυώσει καλά.

  • Το περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας το οποίο το έχω φτιάξει 10-15 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσω και έχοντας πέσει η θερμοκρασία του.Με το που καλύπτω το κέικ με το γλάσο και όσο αυτό είναι μαλακό ακόμα, στολίζω περιμετρικά με τα καραμελωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού.

  • Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο σοκολάτας, κόβω και σερβίρω το υπέροχο αυτό κέικ.

Καλή σας επιτυχία

αλεύριβανίλιαελαιόλαδοζάχαρηκακάοκουβερτούραμαργαρίνημέλιμπέικινξηρόςκαρπόςπορτοκάλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κέικ

    Κεκάκια αχλαδιού φετέλ

  • Κέικ

    Κέικ μανταρίνι – με βοηθό το μπλέντερ

  • Κέικ

    Κέικ κυδωνιού με κάστανα και σταφίδες

2 Comments

  • Eleni foti says: 23/02/2018 at 12:33 am

    Μπραβο Δήμητρα..

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 24/02/2018 at 7:54 am

      Ευχαριστώ πολύ Ελένη. Ελπίζω να το φτιάξεις και να το απολαύσεις με τον καφέ σου.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License