• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

By Dimitra Cherouvim · On 17/02/2023

Πως ένα ταπεινό ψάρι όπως ο κέφαλος με τη φήμη του βρώμικου “ψαριού των λιμανιών”, μεταμορφώνεται σε ένα γευστικότατο πιάτο σαλάτας για μικρούς και μεγάλους. Να ξέρουμε όμως ότι αυτός που αγοράζουμε από τον ψαρά προέρχεται από αλιεία μακριά από την ακτή. Έτσι αυτό το εν πολλοίς  παρεξηγημένο ψάρι, με λίγη φαντασία και μαγειρική μαεστρία, γίνεται μια σούπερ υπέροχη σαλάτα που ανάλογα με την ποσότητα της, μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό για δυο άτομα.

Υλικά

  • 1 κέφαλος
  • Ντοματίνια
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • Λίγο κόκκινο  λάχανο, αυτό είχα αυτό έβαλα.
  • Λίγο σέλινο ή όποιο άλλο πράσινο μυρωδικό υπάρχει στην κουζίνα.
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λεμονοπίπερο

Διαδικασία

  • Καθαρίζω καλά και κόβω το ψάρι σε τρία ίσα μέρη, ώστε να βράσει πιο γρήγορα και κυρίως να καταναλώσω ελάχιστη ενέργεια. Βάζω τα κομμάτια σε μικρό κατσαρολάκι και ίσα που τα σκεπάζω με νερό. Βράζω σε δυνατή θερμοκρασία περίπου τρία τέσσερα λεπτά. Δε χρειάζεται παραπάνω, εκτός αν τσεκάρετε με πιρούνι τη σάρκα του που πρέπει να ξεκολλάει απ’ το κεντρικό κόκκαλο.

  • Βγάζω το ψάρι απ’ το κατσαρολάκι και το καθαρίζω απ’ το κεντρικό κόκκαλο, την πέτσα του και μικρά κοκκαλάκια που βρίσκονται κυρίως γύρω απ’ τα πτερύγια. Το κόβω σε κομμάτια.

  • Καθαρίζω και κόβω τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το λάχανο στο μαντολίνο.

  • Ανακατεύω με προσοχή όλα τα παραπάνω, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πασπαλίζω με λεμονοπίπερο.

  • Σερβίρω την φανταστική σου σαλάτα σε όμορφο πιάτο… και γίνεται ανάρπαστη.

Καλή σας επιτυχία

ελαιόλαδοκέφαλοςκρεμμύδιλάχανολεμόνιλεμονοπίπεροντοματίνισέλινο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License