• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κιμάς 0

Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

By Dimitra Cherouvim · On 03/04/2014

Ένα μαμαδίστικο, εύκολο και γρήγορο φαγητό είναι πάντα ευπρόσδεκτο όχι μόνο απ την άμεση οικογένεια αλλά και από γνωστούς και φίλους. Συμπληρωμένο από σαλάτα, τυρί κυρίως φέτα, φρέσκο ψωμί  και κρασάκι, είναι ιδανικό πιάτο για Κυριακάτικες μεσημεριανές συγκεντρώσεις και όχι μόνο.
vorkΤα γιουβαρλάκια ή γιουρβαλάκια ή γουρβαλάκια είναι  γνωστά στην ελληνική, κυπριακή και τούρκικη κουζίνα. Τα γνωστά μας δάνεια και αντιδάνεια όπως συμβαίνει πάντα με όμορα κράτη και  σε πολλούς  τομείς,  πόσο μάλλον στα φαγητά,  που τα υλικά, η παρασκευή τους και κυρίως οι γεύσεις ταξιδεύουν και ταξίδευαν πολύ εύκολα από παλιά, με ταξιδιώτες,  μετανάστες ή εμπόρους.
Είναι κυρίως γνωστά και δημοφιλή σαν πηχτή σούπα αβγολέμονο και  προτιμώνται κυρίως το χειμώνα.  Σ αυτή την εκδοχή, η γεύση είναι σχεδόν πάντα σταθερή. Τα γιουβαρλάκια όμως με κόκκινη σάλτσα είναι ένα πιάτο πιο καλοκαιρινό, πιο πικάντικο όπου μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα τους πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, πιπεριές, ακόμα και καρότα και βεβαίως πολύ μαϊντανό.
Όπως σε πολλά φαγητά, αξίζει να κάνετε περισσότερη ποσότητα ώστε να έχετε έτοιμο φαγητό και για μια επόμενη μέρα, που τα κέφια για μαγειρική θα είναι ασθενικά ως ανύπαρκτα.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ή μια κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 φλυτζάνι ρύζι (ότι προτιμάτε, εγώ βάζω πάντα ρύζι για πιλάφι σπυρωτό)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι ή πάπρικα, ελαιόλαδο

20140327_0003Εκτέλεση

  1. Βάζω σε μια πλατιά κατσαρόλα τη ντομάτα να σιγοβράζει με 2 ποτήρια νερό για 10 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτω στη ντομάτα  την πιπεριά κομμένη σε 4-5 λωρίδες.
  3. Βάζω σε μια βαθιά λεκάνη τον κιμά.
  4. Πλένω και ψιλοκόβω το μαϊντανό και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
  5. Τα ρίχνω στη λεκάνη με τον κιμά.
  6. Προσθέτω ένα αβγό, αλάτι και πιπέρια κατά βούληση και λίγο ελαιόλαδο.
  7. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και πλάθω σε μικρά μπαλάκια το μείγμα μου.
  8. Τα βάζω στην κατσαρόλα που βράζει η σάλτσα, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα μ αυτή, αλλιώς προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  9. Συνεχίζω το βράσιμο και με τα γιουβαρλάκια πια, σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.
  10. Όταν κλείσω το μάτι της κουζίνας, τότε προσθέτω  1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο.

 

20140327_001520140327_0004 20140327_0007 20140327_0010  20140327_0018 20140327_0037 Tips

  • Έχω μάθει παιδιόθεν τα μαγειρευτά με κιμά να τα μαγειρεύω οπωσδήποτε 1 ώρα, γιατί έτσι ο κιμάς γίνεται πιο νόστιμος και κυρίως πιο εύπεπτος.
  • Το λάδι στα περισσότερα μαγειρευτά το προσθέτω πάντα στο τέλος και αφού έχω σβήσει την κουζίνα.
κιμάςκρεμμύδιμαϊντανόςντομάταπιπεριάρύζι
Share Tweet

You Might Also Like

  • Κιμάς

    Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί

  • Κιμάς

    Κεφτεδάκια μαρέγκας τα αφράτα

  • Κιμάς

    Κιμάς ρολό με αβγά και πατάτες στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License