• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 2

Γίγαντες σαλάτα με πρασοκρεμμυδάκια

By Dimitra Cherouvim · On 26/04/2021

Με το ένα, με το δύο, με το τρία…
Εντάξει θες και ένα βράδυ να μουλιάσουν, οι απ’ τα παιδικά μας παραμύθια συνονόματοι, αγαπημένοι γίγαντες, που με την αθωότητα τους συντρόφευαν τις βραδινές και προ του ύπνου γλυκές στιγμές μας.
Τους συνδύασα με καλά σοταρισμένα κρεμμυδάκια, πράσο και κόκκινη πιπεριά. Όσο για dressing… ένα “χτύπημα” ταχινιού με λαδόξιδο, κάρυ, καγιέν και πασπάλισμα με ψιλοκομμένο, αυτοφυής στις ζαρντινιέρες μου, άνηθος ο λεπτεπίλεπτος.
Αγαπημένο και παντοτινό μαγειρικό must… οι κατακόκκινες φετούλες απ’ τα τοματίνια, που δίνουν χρώμα και γεύση.
Σαλάτα; Ναι! Κύριο φαγητό; Δυο φορές ναι! Θρεπτικό; Απόλυτα! Εύκολο; Δεν το συζητώ!
Γευστικό; Εεεε… δε θα σου δώσω και όλες τις απαντήσεις στο πιάτο!

Υλικά

  • 200 γρ. γίγαντες
  • 1 πράσο μέτριο, όλο το άσπρο και λίγο απ’ το πράσινο
  • 3-4 κρεμμυδάκια
  • Φετούλες από κόκκινη πιπεριά
  • Τοματίνια
  • Άνηθος

Dressing

  • 2 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Κάρυ
  • Πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βράσω σε κρύο νερό, τους μουλιασμένους από βραδύς γίγαντες. Αρχικά σε δυνατή φωτιά, μετά σε σιγανή για να μη ξεφλουδίσουν.
  • Κόβω σε φετούλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια, μέρος απ’ την πιπεριά και τα τοματίνια.

  • Σοτάρω με μπόλικο ελαιόλαδο πράσο, κρεμμυδάκια, πιπεριά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν και να γλυκάνουν, όμορφα και ήρεμα. Περίπου 20-25 λεπτά.

  • Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύω προσεχτικά τους βρασμένους γίγαντες με τα σοταρισμένα λαχανικά. Περιχύνω με το καλά χτυπημένο Dressing. Προσθέτω τα τοματίνια, τον άνηθο και κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

άνηθοςγίγανταςελαιόλαδοκαγιένκάρυκρεμμυδάκιξύδιπιπεριάπράσοταχίνιτοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 26/04/2021 at 6:40 pm

    ‍♀️ Τέλεια !!! παραδοσιακή Ελληνική σαλατα

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 26/04/2021 at 6:44 pm

      Ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά εξαιρετική σαλάτα!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License