Γίγαντες σαλάτα με πρασοκρεμμυδάκια

Με το ένα, με το δύο, με το τρία…
Εντάξει θες και ένα βράδυ να μουλιάσουν, οι απ’ τα παιδικά μας παραμύθια συνονόματοι, αγαπημένοι γίγαντες, που με την αθωότητα τους συντρόφευαν τις βραδινές και προ του ύπνου γλυκές στιγμές μας.
Τους συνδύασα με καλά σοταρισμένα κρεμμυδάκια, πράσο και κόκκινη πιπεριά. Όσο για dressing… ένα “χτύπημα” ταχινιού με λαδόξιδο, κάρυ, καγιέν και πασπάλισμα με ψιλοκομμένο, αυτοφυής στις ζαρντινιέρες μου, άνηθος ο λεπτεπίλεπτος.
Αγαπημένο και παντοτινό μαγειρικό must… οι κατακόκκινες φετούλες απ’ τα τοματίνια, που δίνουν χρώμα και γεύση.
Σαλάτα; Ναι! Κύριο φαγητό; Δυο φορές ναι! Θρεπτικό; Απόλυτα! Εύκολο; Δεν το συζητώ!
Γευστικό; Εεεε… δε θα σου δώσω και όλες τις απαντήσεις στο πιάτο!

Υλικά

  • 200 γρ. γίγαντες
  • 1 πράσο μέτριο, όλο το άσπρο και λίγο απ’ το πράσινο
  • 3-4 κρεμμυδάκια
  • Φετούλες από κόκκινη πιπεριά
  • Τοματίνια
  • Άνηθος

Dressing

  • 2 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Κάρυ
  • Πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βράσω σε κρύο νερό, τους μουλιασμένους από βραδύς γίγαντες. Αρχικά σε δυνατή φωτιά, μετά σε σιγανή για να μη ξεφλουδίσουν.
  • Κόβω σε φετούλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια, μέρος απ’ την πιπεριά και τα τοματίνια.

  • Σοτάρω με μπόλικο ελαιόλαδο πράσο, κρεμμυδάκια, πιπεριά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν και να γλυκάνουν, όμορφα και ήρεμα. Περίπου 20-25 λεπτά.

  • Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύω προσεχτικά τους βρασμένους γίγαντες με τα σοταρισμένα λαχανικά. Περιχύνω με το καλά χτυπημένο Dressing. Προσθέτω τα τοματίνια, τον άνηθο και κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Comments

2 responses to “Γίγαντες σαλάτα με πρασοκρεμμυδάκια”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    ‍♀️ Τέλεια !!! παραδοσιακή Ελληνική σαλατα

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά εξαιρετική σαλάτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *