Γαρίδες ψητές

Εδώ δε χρειάζονται λόγια. Ούτε ιστορίες και αναμνήσεις από  θαλασσινά ταξίδια. Ούτε γκουγκλικές πληροφορίες για  γαρίδες και άλλα υδάτινα πλάσματα!Calligraphy-and-painting-traditional-chinese-painting-font-b-shrimp-b-font-fun-font-b-picture-b Εδώ αυτό που χρειάζεται είναι η  καλή πρώτη ύλη κι η μυρωδιά της θάλασσας, απηλλαγμένη από άλλες μυρωδικές και γευστικές επικαλύψεις.  Ελάχιστο ως καθόλου αλάτι, ελάχιστο ως καθόλου λάδι, ελάχιστο ως καθόλου λεμόνι.  Η απόλυτη σαφήνεια της γεύσης θα πλημμυρίσει τους γευστικούς σας κάλυκες,  η απόλυτη σαφήνεια της γεύσης θα σας δώσει τη στιγμιαία αλλά πολύτιμη ανάμνηση της υψηλής αυτής γευστικής απόλαυσης. Η ομορφιά της απλότητας στη γεύση τελικά.   Τολμήστε,  ένα πιάτο καθαρό χωρίς μαρινάδες, σάλτσες και άλλες φιοριτούρες.

Υλικά

  • Γαρίδες μεγάλο μέγεθος
  • Ντοματίνια
  • Μπουκετάκια μπρόκολου
  • Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι
  • Καλαμάκια

20140227_0006.jpg_light

Εκτέλεση

  1. Πλένω καλά τις γαρίδες.
  2. Πλένω τα ντοματίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολου.
  3. Περνάω με προσοχή τις γαρίδες σε καλαμάκια και ενδιάμεσα ντοματίνια και μπουκετάκια.
  4. Αλείφω τις γαρίδες με ελαιόλαδο και ψήνω σε δυνατό γκριλ 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρω με λαδολέμονο και την απλούστερη δυνατή πράσινη σαλάτα.

20140227_0010.jpg_light

20140227_0017.jpg_light

Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *