Εδώ δε χρειάζονται λόγια. Ούτε ιστορίες και αναμνήσεις από θαλασσινά ταξίδια. Ούτε γκουγκλικές πληροφορίες για γαρίδες και άλλα υδάτινα πλάσματα! Εδώ αυτό που χρειάζεται είναι η καλή πρώτη ύλη κι η μυρωδιά της θάλασσας, απηλλαγμένη από άλλες μυρωδικές και γευστικές επικαλύψεις. Ελάχιστο ως καθόλου αλάτι, ελάχιστο ως καθόλου λάδι, ελάχιστο ως καθόλου λεμόνι. Η απόλυτη σαφήνεια της γεύσης θα πλημμυρίσει τους γευστικούς σας κάλυκες, η απόλυτη σαφήνεια της γεύσης θα σας δώσει τη στιγμιαία αλλά πολύτιμη ανάμνηση της υψηλής αυτής γευστικής απόλαυσης. Η ομορφιά της απλότητας στη γεύση τελικά. Τολμήστε, ένα πιάτο καθαρό χωρίς μαρινάδες, σάλτσες και άλλες φιοριτούρες.
Υλικά
- Γαρίδες μεγάλο μέγεθος
- Ντοματίνια
- Μπουκετάκια μπρόκολου
- Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι
- Καλαμάκια
Εκτέλεση
- Πλένω καλά τις γαρίδες.
- Πλένω τα ντοματίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολου.
- Περνάω με προσοχή τις γαρίδες σε καλαμάκια και ενδιάμεσα ντοματίνια και μπουκετάκια.
- Αλείφω τις γαρίδες με ελαιόλαδο και ψήνω σε δυνατό γκριλ 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρω με λαδολέμονο και την απλούστερη δυνατή πράσινη σαλάτα.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply