Γαρίδες ψητές με σάλτσα γιαουρτιού τζίντζερ, άνηθου και πάπρικας

Η σημερινή συνταγή είναι περισσότερο μια πρόταση για μια σάλτσα γιαουρτιού που θα συνοδέψει μοναδικά ψητές γαρίδες στη γκριλιέρα. Μια εκπληκτικά γευστική συνύπαρξη του γιαουρτιού με τριμμένο φρέσκο τζίτζερ και ψιλοκομμένο άνηθο. Το δροσερό του γιαουρτιού δένει υπέροχα  με τη σπιρτάδα του τζίτζερ,  της καπνιστής πάπρικας και του αρωματικού άνηθου, απογειώνοντας το κυρίως πιάτο που είναι βεβαίως οι ψητές γαρίδες, τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Αν μάλιστα μπει και ένα ρύζι στο πλάι, τότε έχουμε το τέλεια γευστικό πιάτο.

20120101_0016-jpg_lc

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1/4 γαρίδες περίπου 8-10 κομμάτια
  • Μπουκετάκια από ένα μικρό μπρόκολο
  • Ντοματίνια
  • 1 μικρό φρέσκο τζίντζερ
  • 1 γιαούρτι 200 γρ. 2%
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Άνηθος
  • Ηλιέλαιο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20120101_0003

Εκτέλεση

  1. Πλένω τις γαρίδες, τα ντοματίνια και τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα αφήνω να στραγγίσουν  για λίγο, τα αλατίζω  και τα λαδώνω καλά με ηλιέλαιο.
  2. Βάζω τη γκριλιέρα στο μάτι ή το γκάζι σε δυνατή φωτιά και αφήνω να κάψει καλά. Ρίχνω μονομιάς όλα τα παραπάνω υλικά. Ψήνω ώσπου να ροδίσουν περίπου για 8-10 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύω 1-2 φορές με ξύλινη κουτάλα.
  3. Καθαρίζω το τζίτζερ (υπενθυμίζω με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού), το μισό είναι αρκετό και τρίβω περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού. Ψιλοκόβω τον άνηθο.
  4. Ανακατεύω σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίτζερ και τον άνηθο. Αλατίζω και ρίχνω και μια καλή τσιμπιά από την καπνιστή πάπρικα.
  5. Σερβίρω αμέσως με τις ζεστές ψητές γαρίδες, τα ντοματίνια και τα μπρόκολα.

20120101_0007 20120101_0008 20120101_0010

20120101_0012     20120101_0014

20120101_0016

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *