Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο. Ανάλογα με την ποσότητα των υλικών, ιδανικό για κυρίως φαγητό.
Υλικά
- 250 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλα
- 1 μέτριο μπρόκολο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μέτρια ντομάτα σφιχτή
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 150 γρ (περίπου) κίτρινο τυρί τριμμένο για πίτσα
- Ελαιόλαδο
- 1 ζωμό λαχανικών
Διαδικασία
- Κόβω σε μπουκετάκια το μπρόκολο, σε κυβάκια το φιλέτο γαλοπούλας, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
- Ζεματάω τα μπουκετάκια του μπρόκολου μόλις για δυο λεπτά, όταν αρχίζει να βράζει το νερό. Τα στραγγίζω καλά.
- Αρχικά βάζω σε τηγάνι το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά.
- Προσθέτω τα μπουκετάκια μπρόκολου και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω απαλά. Προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω.
- Σε ρηχό πυρέξ το οποίο αλείφω με ελαιόλαδο, ρίχνω όλα τα υλικά του τηγανιού. Τα απλώνω ομοιόμορφα.
- Ανακατεύω το γιαούρτι με νερό, τόσο όσο το κεσεδάκι, προσθέτω αρκετό τριμμένο τυρί.
- Ρίχνω πάνω απ’ όλα τα υλικά. Το απλώνω προσεχτικά και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνω στις αντιστάσεις 10 λεπτά στους 250 και μετά άλλα 20 λεπτά στους 220, ώσπου να χρυσίσει η κρούστα.
- Σβήνω το φούρνο, αφήνω το πυρέξ μέσα και το βγάζω την ώρα του σερβιρίσματος.
- Εύκολο, γρήγορο, νοστιμότατο φαγητό.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply