Γαλοπούλα μπροκολο ογκρατέν γιαουρτιού

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο. Ανάλογα με την ποσότητα των υλικών, ιδανικό για κυρίως φαγητό.

Υλικά

  • 250 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλα
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ντομάτα σφιχτή
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 150 γρ (περίπου) κίτρινο τυρί τριμμένο για πίτσα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών

Διαδικασία

  • Κόβω σε μπουκετάκια το μπρόκολο, σε κυβάκια το φιλέτο γαλοπούλας, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

  • Ζεματάω τα μπουκετάκια του μπρόκολου μόλις για δυο λεπτά, όταν αρχίζει να βράζει το νερό. Τα στραγγίζω καλά.

  • Αρχικά βάζω σε τηγάνι το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά.

  • Προσθέτω τα μπουκετάκια μπρόκολου και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω απαλά. Προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω.

  • Σε ρηχό πυρέξ το οποίο αλείφω με ελαιόλαδο, ρίχνω όλα τα υλικά του τηγανιού. Τα απλώνω ομοιόμορφα.
  • Ανακατεύω το γιαούρτι με νερό, τόσο όσο το κεσεδάκι, προσθέτω αρκετό τριμμένο τυρί.
  • Ρίχνω πάνω απ’ όλα τα υλικά. Το απλώνω προσεχτικά και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

  • Ψήνω στις αντιστάσεις 10 λεπτά στους 250 και μετά άλλα 20 λεπτά στους 220, ώσπου να χρυσίσει η κρούστα.

  • Σβήνω το φούρνο, αφήνω το πυρέξ μέσα και το βγάζω την ώρα του σερβιρίσματος.

  • Εύκολο, γρήγορο, νοστιμότατο φαγητό.

Καλή σας απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *