Φέτα σε φύλλο… και μπλουμ στο τηγάνι

Ένα υπέροχο, γευστικό, ορεκτικό που έχει γίνει πια κλασσικό. Κομμάτι φέτας τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και μετά μπλουμ στο τηγάνι με το μπόλικο ηλιέλαιο. Το μόνο του μειονέκτημα, πρέπει να τρώγεται μόλις βγει απ’ το τηγάνι, αλλιώς χάνει πολλούς πόντους απ’ την αρχική γεύση και το τραγανό του φύλλου. Όμως επειδή γίνεται πολύ γρήγορα, η άξια οικοδέσποινα μπορεί να έχει κάνει την όλη προετοιμασία, να έχει στρώσει το τραπέζι της και με το που θα καθίσει η ομήγυρη, το τηγάνι να μπαίνει στη φωτιά και σε 4 λεπτά το ορεκτικό να είναι έτοιμο και  λαχταριστό στο τραπέζι της.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 τετράγωνο κομμάτι φέτας περίπου 1 εκ. πάχος. Είχα καλαθάκι και έβαλα αυτό.
  • 1/2 φύλλο κρούστας ή όσο νομίζει η νοικοκυρά ότι θα της χρειαστεί.
  • Σουσάμι
  • Ηλιέλαιο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Βαλσαμική κρέμα βασιλικού ή όποια άλλη σας κάνει κέφι.

Εκτέλεση

  • Απλώνω το φύλλο κρούστας μονό, το ραντίζω ελαφρά και λίγο με ηλιέλαιο και τοποθετώ το κομμάτι φέτας. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

  • Τυλίγω την φέτα σε όμορφο πακετάκι.

  • Βάζω σε σαγανάκι αρκετό ηλιέλαιο και αφού κάψει βάζω το πακετάκι μου με την φέτα.

  • Τηγανίζω και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδοκοκινίσει το φύλλο, βγάζω το πακετάκι μου απ’ το σαγανάκι και το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια.
  • Τέλος το βάζω στο πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνω με την βαλσαμική κρέμα, πασπαλίζω με το σουσάμι, λίγο άνηθο… και καλή μας απόλαυση.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

4 responses to “Φέτα σε φύλλο… και μπλουμ στο τηγάνι”

  1. Eleni foti

    Ωραια ιδεα Δήμητρα.μπραβο σου.

    1. Ελένη, σ’ ευχαριστώ θερμά. Γρήγορο και γευστικό ορεκτικό.

  2. vatsithianou fotini

    Πολύ νόστιμο!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ!Πραγματικά πολύ νόστιμο.

Leave a Reply to Eleni foti Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *