• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 4

Φέτα σε φύλλο… και μπλουμ στο τηγάνι

By Dimitra Cherouvim · On 11/01/2018

Ένα υπέροχο, γευστικό, ορεκτικό που έχει γίνει πια κλασσικό. Κομμάτι φέτας τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και μετά μπλουμ στο τηγάνι με το μπόλικο ηλιέλαιο. Το μόνο του μειονέκτημα, πρέπει να τρώγεται μόλις βγει απ’ το τηγάνι, αλλιώς χάνει πολλούς πόντους απ’ την αρχική γεύση και το τραγανό του φύλλου. Όμως επειδή γίνεται πολύ γρήγορα, η άξια οικοδέσποινα μπορεί να έχει κάνει την όλη προετοιμασία, να έχει στρώσει το τραπέζι της και με το που θα καθίσει η ομήγυρη, το τηγάνι να μπαίνει στη φωτιά και σε 4 λεπτά το ορεκτικό να είναι έτοιμο και  λαχταριστό στο τραπέζι της.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 τετράγωνο κομμάτι φέτας περίπου 1 εκ. πάχος. Είχα καλαθάκι και έβαλα αυτό.
  • 1/2 φύλλο κρούστας ή όσο νομίζει η νοικοκυρά ότι θα της χρειαστεί.
  • Σουσάμι
  • Ηλιέλαιο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Βαλσαμική κρέμα βασιλικού ή όποια άλλη σας κάνει κέφι.

Εκτέλεση

  • Απλώνω το φύλλο κρούστας μονό, το ραντίζω ελαφρά και λίγο με ηλιέλαιο και τοποθετώ το κομμάτι φέτας. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

  • Τυλίγω την φέτα σε όμορφο πακετάκι.

  • Βάζω σε σαγανάκι αρκετό ηλιέλαιο και αφού κάψει βάζω το πακετάκι μου με την φέτα.

  • Τηγανίζω και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδοκοκινίσει το φύλλο, βγάζω το πακετάκι μου απ’ το σαγανάκι και το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια.
  • Τέλος το βάζω στο πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνω με την βαλσαμική κρέμα, πασπαλίζω με το σουσάμι, λίγο άνηθο… και καλή μας απόλαυση.

Καλή σας επιτυχία

άνηθοςηλιέλαιοσουσάμιφέταφύλλο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Φάβα Αμοργιανή με καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια

  • Ορεκτικά

    Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο φιστικιού

  • Ορεκτικά

    Κρεμμύδια πίκλες

4 Comments

  • Eleni foti says: 11/01/2018 at 7:38 pm

    Ωραια ιδεα Δήμητρα.μπραβο σου.

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 12/01/2018 at 5:54 am

      Ελένη, σ’ ευχαριστώ θερμά. Γρήγορο και γευστικό ορεκτικό.

      Reply
  • vatsithianou fotini says: 20/07/2020 at 9:14 pm

    Πολύ νόστιμο!!

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 20/07/2020 at 11:11 pm

      Ευχαριστώ πολύ!Πραγματικά πολύ νόστιμο.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License