Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι

Θυμάσαι τη φασολάδα που έκανα προχθές; Τί: δεν τη θυμάσαι: Καλά δεν πειράζει.
Εσύ Μαράκι τη θυμάσαι; Τί; Την θυμάσαι;! Μπράβο Μαράκι έχεις καλό μνημονικό! Άκου τώρα τη συνέχεια.
Μαγειρεύω που λες την αγαπημένη φασολάδα, ποσότητα για τέσσερεις μερίδες. Για δυο μεσημέρια δηλαδή με τον καλό μου. Έλα όμως που εγώ ως fasolada lover, έφαγα δυο καλές μερίδες συν μια γεμάτη κουταλιά απ’ την κατσαρόλα. Άρα με μαγειρική και μαθηματική ακρίβεια το επόμενο μεσημέρι είχε μείνει μια σκάρτη μερίδα απ’ την αγαπημένη κατακόκκινη… και πες μου σε παρακαλώ ποιος θα την φάει;
Τί την κάνεις μια σκάρτη μερίδα φασολάδας;! Στύβω το μυαλό μου,  στύβω και μια πορτοκαλάδα για να λειτουργήσει το σύστημα, στύβω και τη σφουγγαρίστρα γιατί εντωμεταξύ είχα βάλει για σφουγγάρισμα και ναι,  πριν προλάβει να στραγγίσει η σφουγγαρίστρα, πριν προλάβω να στραγγίσω το ποτήρι απ’ την πορτοκαλάδα… τσουπ…
οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε και μου θυμίζουνε τα περασμένα… εντάξει από άλλο κεφάλαιο αυτό, αλλά ταιριάζει τα μάλα!
Θυμήθηκα λοιπόν τον πατέρα που όταν περίσσευε φασολάδα, χειμώνα εποχή, την αναβάθμιζε, την πλούτιζε, την ξαναμαγείρευε ο ίδιος, προσθέτοντας κοφτό μακαρονάκι.
Τώρα θα μου πεις το πάλαι ποτέ 19.. (σιγά μη σου πω χρονολογία) πως του ήρθε αυτή η έμπνευση και τα έσμιξε αυτά τα δυο καθημερινά και απλά υλικά, ούτε που μπορώ να φανταστώ. Το θέμα όμως είναι ότι εμείς τρώγαμε ένα αχνιστό, καυτό, ζουμερό, καυτερό, γευστικό, θρεπτικό πιάτο… που ναι μα τον “άγιο” Αρχέστρατο, έχει γράψει μέσα μου και απλώς ανέσυρα το, σιγοτραγουδώντας…
Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε και μου θυμίζουνε τα περασμένα!

   

Υλικά (για 2 μερίδες… εσείς θα κρίνετε)

  • Υπόλοιπη φασολάδα
  • 50 γρ. κοφτό μακαρονάκι (ρουφάει τη γεύση της φασολάδας)
  • Φετούλες λεπτές από ένα κολοκυθάκι, προαιρετικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι φυλλαράκια… ίσως
  • Μπλε τυρί… ίσως
  • Μαύρο πιπέρι… σίγουρα

Διαδικασία

  • Βάζω τη φασολάδα με επιπλέον νερό όσο να τη σκεπάζει και λίγο παραπάνω. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνω το κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανακατεύω καλά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Όσο γίνεται η σύβραση, σοτάρω τις φετούλες του κολοκιθιού με μια πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου.

  • Μόλις μελώσει το μακαρονάκι, κατεβάζω απ’ τη φωτιά.

  • Σερβίρω με φύλλα θυμαριού, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, κομματάκια μπλε τυρί… και άσπρο να είναι μας κάνει και μπόλικο πιπέρι.

Καλή επιτυχία, φιλιά πολλά και να την φτιάξετε!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *