Χορτοτυρομπουρεκάκια βρούβας

Είκοσι τέσσερα γράμματα, μικρούτσικα, μαύρα σημαδάκια που φτιάχνουν χιλιάδες λέξεις, νοήματα, ιστορίες, σηματοδοτούν την ανθρώπινη, εν προκειμένω, την ελληνική διαδρομή ανά τους αιώνες.
Εφτά μόλις μικρά σημαδάκια, οι μουσικές νότες! Απίστευτοι συνδυασμοί, δεκάδες, εκατοντάδες είδη μουσικής που συνοδεύουν τον άνθρωπο σε όλες τις φάσεις της ζωής του.
Τρία καθημερινά αλλά πολύτιμα, μαγειρικά υλικά που τη μια γίνονται μια όχι συνηθισμένη ρουστίκ ομελέτα και την άλλη, με τη βοήθεια φύλλων κρούστας, γίνονται υπέροχα μπουρεκάκια απίστευτης γλύκας, νοστιμιάς και ιδιαίτερης υφής.
Δεν το φιλοσοφώ, αλλά να, σκέφτομαι ότι με τα ίδια στοιχεία, είτε μαγειρικά, είτε οτιδήποτε και καθημερινά μας προκύπτει, “ανακατεύοντας την τράπουλα” μπορούμε να προκαλέσουμε συνδυασμούς και όμορφες εκπλήξεις που θα πλουτίζουν και θα πλαταίνουν τους ορίζοντες μας, με αποτέλεσμα να προσδίδουμε σε μας και τους γύρω μας ομορφιά, σε πολλούς πολλούς τομείς της ζωής μας.
Πολύτιμο δώρο οι πέντε αισθήσεις μας. Και πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να τις έχουμε και να τις διατηρούμε σε εγρήγορση.

Υλικά

  • 2 χούφτες βρούβες, αν βρείτε στη λαϊκή 250 γρ. είναι αρκετά
  • 1 μπολάκι φέτα πικάντικη
  • 1 αβγό
  • Φύλλο κρούστας
  • Ηλιέλαιο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καλό είναι αν έχουμε μαζέψει εμείς τις βρούβες να είναι μόνο οι τρυφερές κορυφές, αλλιώς αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις πλένω καλά και τις αφήνω πέντε λεπτά σε νερόξυδο. Τις στραγγίζω και τις βάζω να βράσουν σε καυτό νερό, όσο να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  • Τις βγάζω από την κατσαρόλα, τις στραγγίζω καλά και τις ψιλοκόβω σε ξύλο κοπής. Κατόπιν τις βάζω σε ευρύχωρο μπολ, ρίχνω δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτω το ένα αβγό, την φέτα θρυμματισμένη και πασπαλίζω με πιπέρι
  • Ανακατεύω καλά τα υλικά.
  • Κόβω φαρδιές λωρίδες το φύλλο κρούστας, περίπου 10-12 εκ. λαδώνω ελαφριά κάθε μονή λωρίδα με λίγο ηλιέλαιο και βάζω στην άκρη κάθε μονής λωρίδας μια κουταλιά της σούπας, γυρίζω τα πλαϊνά της λωρίδας πάνω στη γέμιση, λαδώνω ξανά και τυλίγω το μπουρεκάκι.
  • Τακτοποιώ τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ρηχό ταψάκι και πάλι τα περνάω ελαφρά με ηλιέλαιο.
  • Βάζω το ταψάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Ροδίζουν υπέροχα πάνω και κάτω.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *