Μια απ’ τις “ενδιαφέρουσες” στιγμές σε ένα ταξίδι, σε μια σύντομη εξόρμηση-εκδρομούλα, είναι η ώρα για φαγητό. Όπου και να πάμε συνηθίζουμε να παίρνουμε και κάποιο πιάτο που δεν το έχουμε ξαναδοκιμάσει και μας το προτείνει ο υπεύθυνος του μαγαζιού.
Αυτό γίνηκε και στην πρόσφατη ημερήσια εκδρομή μας στο Λαύριο. Κοντά στην Αθήνα, όμορφη και ενδιαφέρουσα περιοχή, ωραίο λιμάνι, πολλές παραλίες για θερινούς και χειμερινούς κολυμβητές και το ζητούμενο… πολλά ταβερνάκια.
Για άλλη μια φορά επιλέξαμε την “Αυλή” γνωστή για τα γευστικότατα πιάτα της, την καλή ποιότητα των υλικών και το ευγενέστατο προσωπικό.
Μας έφεραν τον κατάλογο και ψάχνοντας τον, μου κίνησε το ενδιαφέρον το σαγανάκι μπρόκολο. Ρώτησα κάποιες λεπτομέρειες του πιάτου, το παραγγείλαμε και αποζημιωθήκαμε στη νιοστή.
Αυτό το πιάτο λοιπόν, ορεκτικό για την ακρίβεια, το έφτιαξα σπίτι άμεσα και σας το παρουσιάζω, παροτρύνοντας σας να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με την οικογένεια ή με φίλους.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 μικρό μπρόκολο
- Μερικές σκελίδες σκόρδο
- 30-40 γρ. φέτα
- Μερικά αμύγδαλα ή καρύδια
- Ελαιόλαδο
- Λίγο τσίπουρο (δική μου προσθήκη)
- 1 κύβο λαχανικών (δική μου προσθήκη)
Διαδικασία
- Πλένω καλά το μπρόκολο και το κόβω στις φουντίτσες του. Προσθέτω και κάποια τρυφερά μέρη απ’ το κοτσάνι. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνω ελαιόλαδο και ταυτόχρονα τις φουντίτσες του μπρόκολου με τα σκόρδα.
Σοτάρω καλά, σβήνω με το τσίπουρο, ρίχνω τεμαχισμένο τον κύβο λαχανικών, χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω περίπου για 4-5 λεπτά που θα μαλακώσει το μπρόκολο αλλά θα κρατάει κιόλας.
- Ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια, ανακατεύω λίγο για να λιώσει κάπως.
- Τέλος τα αμύγδαλα ή τα καρύδια.
- Ανακατεύω καλά και το σερβίρω ζεστό. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply