Αρνάκι χεράκι στη λαδόκολλα

Κοίτα Μαράκι, το αρνίσιο χεράκι στη λαδόκολλα και μάλιστα μοσχομυρωδάτο από φρέσκια ρίγανη, δενδρολίβανο και δάφνη, δεν χρειάζεται ούτε σχόλια, ούτε ποιηματάκια του τύπου… αρνάκι άσπρο και παχύ.
Μια λαδόκολλα χρειάζεται, τα φρεσκοκομμένα μυρωδικά του, δυο πιπερίτσες καυτερές, σκόρδο δεν είχε το καλάθι μου και αργό ψήσιμο στο φούρνο. Και πίστεψε με θα δικαιωθείς.
Θα πω για άλλη μια φορά, ότι η λαδόκολλα, τα αντικολλητικά χαρτιά γενικώς, είναι απ’ τα καλύτερα κουζινικά εργαλεία. Δεν έχεις κέφι για μαγειρική μια μέρα, στρώσε το κατάλληλο χαρτί και βάλε μέσα ό,τι θες. Κρέατα, ψάρια, πουλερικά και θα σου βγουν λουκούμια. Άσε που δεν λερώνεις και το φούρνο, λίγο το έχεις!

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • Ένα χεράκι από αρνάκι μικρό, όσο βγει σε βάρος
  • Ένα μπουκετάκι από φρέσκια ρίγανη και δενδρολίβανο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 2 καυτερές πιπερίτσες. Αν θέλουμε να μην κάψουν πολύ, απλώς δεν τις κόβουμε.
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, βεγκέτα
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Πλένω το χεράκι και το αφήνω να στραγγίσει καλά. Το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με τη βεγκέτα. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετώ δυο φύλλα αλουμινόχαρτο. Το ένα φύλλο να πατάει στο άλλο 2-3 εκ. και πάνω τους το αντικολλητικό χαρτί. Τέλος τοποθετώ και το χεράκι και τακτοποιώ ανάμεσα στα σπασίματα του τα μυρωδικά.

  • Το τυλίγω με το αντικολλητικό χαρτί και πολύ σφιχτά γύρω από το χαρτί το αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ το όμορφο πακετάκι μου σε ρηχό ταψάκι στο οποίο έχω βάλει και λίγο νερό.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, αρχικά για μισή ώρα στους 250 βαθμούς και για άλλη μια και μισή ώρες στους 200 βαθμούς.

  • Σερβίρω με σαλάτα, ρύζι, και ένα μείγμα γιαουρτιού με πολτό κόκκινης πιπεριάς.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *