Το μάτι μου έπεσε στις χοιρινές που έκοβε εκείνη τη στιγμή, στον πάγκο του ο υπάλληλος. Χωρίς δεύτερη σκέψη, του είπα να μου κρατήσει τρεις.
Ήταν ακριβώς αυτές που ήθελα, μεγάλες, με το “απαγορευμένο” λίπος στο κρέας τους και γύρω απ’ το κόκκαλο που μου έδωσαν τη σιγουριά για το γλυκό και τρυφερό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Στο σπίτι πια τις μαρινάρισα αμέσως, τις έβαλα στο ψυγείο σκεπασμένες και την επόμενη, στον πάγκο της κουζίνας, αποφάσισα για την τύχη τους. Δύο στην κατσαρόλα με μπόλικα κρεμμύδια και μία στο σχαροτήγανο.
Χωρίς πολλά λόγια, οι φωτογραφίες φανερώνουν τη γλύκα και τη νοστιμιά τους.

Υλικά
- 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες που τις έχω μαρινάρει από το προηγούμενο βράδυ
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5-6 μέτρια κρεμμύδια
- 2 λεμόνια
- Ρίγανη
- Ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα

Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω τα κρεμμύδια σε φέτες.

- Βγάζω τις μαριναρισμένες μπριζόλες από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το μαγείρεμα.
- Σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, το αφήνω να ζεσταθεί πολύ καλά και βάζω τις μπριζόλες μέσα. Σοτάρω πολύ καλά και από τις δυο πλευρές.

- Βγάζω τις μπριζόλες απ’ την κατσαρόλα και ρίχνω τα κρεμμύδια. Ανακατεύω καλά για δυο τρία λεπτά.

- Τοποθετώ τις μπριζόλες πάνω στα κρεμμύδια. Τις περιχύνω με το ζωμό των λαχανικών, βάζω ένα κλαδάκι ξερής ρίγανης και μια φέτα από λεμόνι.

- Σε χαμηλή φωτιά αφήνω ώσπου να γίνουν. Τότε ρίχνω το χυμό των λεμονιών και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ανακατεύω προσεχτικά, αφήνω να πάρει μια βράση το φαγητό και κλείνει τη φωτιά.

- Σερβίρω με ρύζι.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Leave a Reply