Πιο καλοκαιρινό πιάτο, νομίζω, δεν υπάρχει. Φρέσκος, λαχταριστός γαύρος, ζουμερές ντομάτες, λεμονάκι μυρωδάτο και πολλά σκόρδα.
Τελευταία γευστική πινελιά το τσίλι και ο βασιλικός… στη γλάστρα μου.
Υλικά
- 500 γρ. γαύρος
- 4 ντομάτες ζουμερές αλλά σφιχτές
- 1 λεμόνι
- Σκελίδες σκόρδου
- Φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο
- Σκόνη τσίλι
- Ρίγανη
- 1/2 κουτάκι μπύρας
Διαδικασία
- Πλένω καλά και κόβω σε φέτες τις ντομάτες, τις σκελίδες σε ροδελίτσες και τα φύλλα του βασιλικού.
- Τακτοποιώ τις ροδέλες της ντομάτας σε πυρέξ, τις σκελίδες σκόρδου, και ψιλοκομμένο το βασιλικό. Πασπαλίζω με το τσίλι.
- Τακτοποιώ τους γαύρους, ρίχνω ελαιόλαδο,το χυμό του λεμονιού, την μπύρα και πασπαλίζω με ρίγανη.
- Ψήνω στον αέρα στους 200β, περίπου για 30.
- Σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply