Γαύρος σε στρώσεις ντομάτας

Πιο καλοκαιρινό πιάτο, νομίζω, δεν υπάρχει. Φρέσκος, λαχταριστός γαύρος, ζουμερές ντομάτες, λεμονάκι μυρωδάτο και πολλά σκόρδα.
Τελευταία γευστική πινελιά το τσίλι και ο βασιλικός… στη γλάστρα μου.

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος
  • 4 ντομάτες ζουμερές αλλά σφιχτές
  • 1 λεμόνι
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόνη τσίλι
  • Ρίγανη
  • 1/2 κουτάκι μπύρας

Διαδικασία

  • Πλένω καλά και κόβω σε φέτες τις ντομάτες, τις σκελίδες σε ροδελίτσες και τα φύλλα του βασιλικού.

  • Τακτοποιώ τις ροδέλες της ντομάτας σε πυρέξ, τις σκελίδες σκόρδου, και ψιλοκομμένο το βασιλικό. Πασπαλίζω με το τσίλι.

  • Τακτοποιώ τους γαύρους, ρίχνω ελαιόλαδο,το χυμό του λεμονιού, την μπύρα και πασπαλίζω με ρίγανη.

  • Ψήνω στον αέρα στους 200β, περίπου για 30.

  • Σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *