Μακαρόνια… τα υπόλοιπα!

Προχθές είχα μακαρόνια με σάλτσα σολομού (απ’ το κεφάλι του). Δεν τα υπολόγισα όμως σωστά και μου έμειναν πολλά σκέτα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Τα φύλαξα λοιπόν σε τάπερ στο ψυγείο, σκεπτόμενη τον τρόπο που θα τα αξιοποιούσα, μια απ’ τις επόμενες μέρες.
Η αλήθεια,  πάντα το ψυγείο, μου δίνει ιδέες και λύσεις γρήγορες. Υπήρχαν μανιτάρια, τοματίνια και πολλά άλλα λαχανικά. Αρκέστηκα στα δυο πρώτα, πρόσθεσα ένα ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου. Τελευταία στιγμή και μια κουταλιά γλυκού πελτέ. Κι’ αυτό ήταν! Το σημερινό γεύμα βγήκε νοστιμότατο, γρήγορο για τέσσερεις καλές μερίδες.

Αυτά τα λίγα σαν μια βασική, μαγειρική ιδέα. Αξιοποιούμε ό,τι μένει και με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας.

Υλικά

  • Υπόλοιπα μακαρόνια περίπου 300 γρ.
  • Μανιτάρια (υπόλοιπα που είχα) περίπου 200 γρ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Τοματίνια
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • Ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

  • Κόβω σε φέτες το κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδου, κατά μήκος τα τοματίνια και σε κυβάκια τα μανιτάρια.

  • Βάζω το τηγάνι να κάψει και τότε προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο. Ρίχνω όλα τα παραπάνω στο τηγάνι και σοτάρω καλά. Προσθέτω το ζωμό λαχανικών.

  • Προσθέτω μισό φλ.τσ. νερό και τον πελτέ. Ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα, γύρω στο δεκάλεπτο, όχι παραπάνω. Αποσύρω το τηγάνι απ’ τη φωτιά.

  • Προσθέτω προσεχτικά τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύω. Τελευταία στιγμή προσθέτω πιπεριά Φλωρίνης σε φετούλες-ψευτοτουρσί.

  • Σερβίρω με φέτα και μπόλικο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας επιτυχία – πιο εύκολο δε γίνεται

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *