Σαρώνω και δημιουργώ… άντε μην το κάνω τόσο βαρύγδουμπο… σαρώνω λοιπόν τα των ντουλαπιών και του ψυγείου και μαγειρεύω κάτι απόλυτα καλοκαιρινό, απόλυτα γευστικό και πίστεψε με, πανεύκολο και γρήγορο, κάτι της τελευταίας στιγμής. Σκάρτη μισή ώρα για τους τυχερούς που θα το γευτούν και κυρίως απολαύσουν.
Υλικά (4 μερίδες)
- 300 γρ. κριθαράκι
- 2 μικρές μελιτζάνες
- Ντομάτες για τη σάλτσα
- 1 κ.γ. πελτέ
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 λουκάνικο
- Ελαιόλαδο
- Βεγκέτα
- Φύλλα βασιλικού
- 2 πιπεριές τουρσί
Διαδικασία
- Κόβω σε καρεδάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, το λουκάνικο, το κρεμμύδι. Βγάζω τη φλούδα απ’ τις ντομάτες.
- Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνω μαζί το κρεμμύδι με την πιπεριά. Σοτάρω μόνο ένα δυο λεπτά.
- Ρίχνω αμέσως τα καρεδάκια της μελιτζάνας. Σοτάρω ώσπου να μαλακώσουν, τρία τέσσερα λεπτά.
- Προσθέτω το λουκάνικο σε κομματάκια και τις δυο πιπεριές τουρσί. Ανακατεύω.
- Προσθέτω τις ντομάτες πολτοποιημένες και τον πελτέ. Ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση.
- Προσθέτω ζεστό νερό που να σκεπάζει όλα τα υλικά. Πασπαλίζω με τη βεγκέτα. Ρίχνω το κριθαράκι.
- Βράζω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να χυλώσει αλλά να έχει ακόμα λίγα υγρά. Σκεπάζω με βαμβακερή πετσέτα, ώστε να σωθούν όλα τα υγρά αλλά το φαγητό να είναι μελάτο. Πασπαλίζω με φύλλα βασιλικού.
- Σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου+ με σαλάτα και τυρί φέτα. Δροσερό κρασί όπως + δήποτε!
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply