• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Πατζαροσαλάτα

By Dimitra Cherouvim · On 15/05/2015

apple-beetroot-concentrate-mainΔροσερή, δροσερή,  με θελκτικό ροζουλί μωβ χρώμα και  πλούσια σε γεύση, στολίζει το τραπέζι μας και συνοδεύει υπέροχα πολλά φαγητά μας. Ταιριάζει με μικρά τηγανιτά ψαράκια, ψάρια ή κρέατα στο γκριλ ή στη ψησταριά.

Πατζαροσαλάτα λοιπόν για το σημερινό μας μενού με ωμό τριμμένο παντζάρι, πράσινο τριμμένο μήλο και καρύδια τα βασικά της υλικά. Διατηρείται καλά κλεισμένη στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

 

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 2 βολβούς πατζαριών (αν είναι και βιολογικοί ακόμα καλύτερα)
  • 1 πράσινο ή κόκκινο μήλο
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι

20150510_0003

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω και να αφαιρέσω την εξωτερική φλούδα από τα πατζάρια.  Καλό είναι να φοράτε γάντια κουζίνας, γιατί  βάφουν βαθιά και έντονα τα χέρια.
  2. Τα τρίβω ωμά με χοντρό τρίφτη, τα αλατίζω και τα αφήνω σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους. Ακριβώς όπως κάνουμε με το αγγούρι για το τζατζίκι. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο το καλύτερο. Εγώ τα άφησα 2-2 1/2 ώρες και μετά συνέχισα την όλη διαδικασία.
  3. Καθαρίζω και τρίβω  το μήλο.
  4. Κόβω ή σπάω τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια.
  5. Καθαρίζω και πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου.
  6. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύω καλά το 1/2 φλ. γιαούρτι με 2-3 κ.σ. μαγιονέζα.
  7. Προσθέτω το πολτοποιημένο σκόρδο, τις δυο  κ.σ. ελαιόλαδο και τη μια κ.σ. ξύδι.
  8. Κατόπιν και αφού στύψω καλά τα τριμμένα πατζάρια, τα προσθέτω μαζί με το τριμμένο μήλο και τα καρύδια σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα.
  9. Τέλος ρίχνω και την σάλτσα γιαουρτιού-μαγιονέζας πάνω από τα υλικά και ανακατεύω καλά τη σαλάτα μου. Δοκιμάζω και διορθώνω σε λάδι ή ξύδι. Αλάτι δε χρειάζεται.

20150510_0008 20150510_0009 20150510_0014 20150510_0017

Καλή επιτυχία

αλάτιγιαούρτιελαιόλαδοκαρύδιμαγιονέζαμήλοξύδιπατζάρισκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Πέστροφα σαλάτα με μπρόκολο και σος αβοκάντο

  • Σαλάτες

    Κοτοσαλάτα (grilled) με αβοκάντο

  • Ζυμαρικά

    Τορτελίνι, ντοματίνια με πέστο βασιλικού

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License