• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Γουολντόρφ σαλάτα (New York)

By Dimitra Cherouvim · On 02/10/2017

Να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μη φας τη φημισμένη και κλασική πια νεοϋρκέζικη σαλάτα Waldorf, δε γίνεται. Αν θες βεβαίως να δοκιμάσεις κάτι που γεννήθηκε σε αυτήν την πολυπρόσωπη, πολυποίκιλη  και άκρως ενδιαφέρουσα μεγαλούπολη. Αυτή λοιπόν η σαλάτα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο πολυτελές  ξενοδοχείο, Waldorf Astoria Hotel  το 1893 και δημιουργήθηκε, όπως αναφέρετε στο American Century Cookbook,  από τον maître d’hôtel του Waldorf Astoria Hotel, Oscar Tschirky. Καθαρά φθινοπωρινή με τα φρέσκα μήλα και τα καρύδια της. Ιδιαίτερα δημοφιλής την ημέρα των ευχαριστιών των Αμερικανών αλλά και στη τη διάρκεια των εορτών. Η αρχική συνταγή ήταν χωρίς καρύδια. Στην πορεία όμως προστέθηκαν και αυτοί οι ξηροί καρποί ροδοψημένοι στο φούρνο, που την έκαναν ακόμα πιο αγαπητή στους λάτρεις του είδους.

Waldorf salad λοιπόν, η σημερινή δροσερή φθινοπωρινή πρόταση, κατ’ ευθείαν από την κουζίνα του επί της οδού Grand Street διαμερίσματος, που μας φιλοξενεί εδώ στη Νέα Υόρκη, την Μητρόπολη των extra grand μεγεθών σε όλους τους τομείς, της μονίμως  φωταγωγημένης, ζωηρής και πολύβουης Βαβέλ ζωής της.

Υλικά (3-4 άτομα)

  • 2 μεγάλα μήλα, καλό είναι το ένα να είναι γλυκό και το άλλο ξινό
  • Τρυφερά κλωναράκια σέλερι κομμένα σε ροδελίτσες
  • 1 μπολάκι κόκκινα σταφύλια χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 2 κ.σ. καρυδόψυχα χονδροκομμένη και ελαφρώς ψημένη στο φούρνο ή το γκριλ, όχι για πολλή ώρα
  • 1 μικρό μπολάκι μαγιονέζα
  • Μαρούλι την καρδιά του
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι ελάχιστο, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένω πολύ καλά τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και κάθε μισό μήλο το κόβω σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τις φέτες αυτές τις κόβω σε κυβάκια, τα βάζω στη σαλατιέρα που θα σερβίρω τη σαλάτα μου και τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού.

  • Προσθέτω τις ροδελίτσες του σέλερι, τις ρόγες του σταφυλιού, τα χοντροκομμένα καρύδια και τη μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνω ελαφρά και ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω τα φυλλαράκια της καρδιάς του μαρουλιού, περιμετρικά της σαλατιέρας.

  • Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική για ψητά κρέατα και ιδανική για γιορτινές συγκεντρώσεις κάθε είδους.

Καλή σας επιτυχία

Φωτο-εντυπώσεις

 

 

 

αλάτικαρύδιλεμόνιμαγιονέζαμαρούλιμήλοπιπέρισέλερισταφύλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License