Σαλάτα καλαμποκιού με τόνο.

broad-leaved batavian endiveΕίτε σαλάτα καλαμποκιού την πεις, είτε σαλάτα τόνου την πεις, είτε σαλάτα σαλάτας …παραμένει το ίδιο νόστιμη, γευστική και γλυκιά απ τα απλά υλικά που την αποτελούν και που δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους.

Ιδανική να συνοδεύσει ψάρια ή και να αποτελέσει το κύριο ελαφρύ βραδινό σας πιάτο.  Με ένα dressing της αρεσκείας σας και θα έχετε ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα με τη δροσιά και τη γλύκα του φρέσκου καλαμποκιού. Επιμένω στο φρέσκο καλαμπόκι που δίνει μια ξεχωριστή γεύση στη σαλάτα.

Υλικά

  • 1 σαλάτα
  • 1 φρέσκο καλαμπόκι
  • 1 ή 2 αβγά
  • 1 κονσέρβα τόνου
  • Κάπαρη
  • 1 μικρό πράσινο κρεμμυδάκι

20140814_0005Εκτέλεση

  1. Κόβω τα φύλλα της σαλάτας, τα πλένω καλά και τα αφήνω για λίγη ώρα σε νερόξυδο.
  2. Βράζω το καλαμπόκι για 3-4 λεπτά, απ την αρχική στιγμή βρασμού. Αφήνω να κρυώσει λίγο και με ένα μαχαίρι κόβω κάθετα τους κόκκους  απ το σώμα του καλαμποκιού. Αλατίζω καλά τους κόκκους.
  3. Με τα 2 (ή 1) αβγά φτιάχνω μια ψευτοομελέτα, την οποία τη σπάω με το πιρούνι.
  4. Σε μια βαθιά λεκάνη τακτοποιώ τα φύλλα της σαλάτας, ρίχνω τους κόκκους καλαμποκιού, τη σπασμένη ομελέτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τον τόνο σε κομμάτια.
  5. Φτιάχνω ένα dressing από ελαιόλαδο, κρέμα μπαλσάμικου και λευκό ξύδι και περιχύνω τη σαλάτα μου.

20140821_0004 20140821_0008Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *