• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Ρεβυθοτονογαυροσαλάτα ατομική

By Dimitra Cherouvim · On 13/05/2015

20150504_0120Μια απλή αλλά δυνατή και εύστοχη διαφημιστική αφίσα για σαλάτες,  σε αλυσίδα Σκανδιναβικών εστιατορίων στην όμορφη Κοπεγχάγη,  μου κίνησε το ενδιαφέρον και με παρεκίνησε  να φτιάξω και εγώ μια σαλάτα πολύ απλή στις πρώτες ύλες της, αλλά έξυπνη και ενδιαφέρουσα σαν πρόταση σερβιρίσματος.
Σαλάτα ατομική που προσφέρεται σε φαρδύ ποτήρι. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Συνταγή ιδιαίτερη δεν χρειαζόταν, μιας και όλα τα έβλεπες μπροστά σου στο ποτήρι, όμορφα στρωμένα σε στρώσεις,που σου επέτρεπαν να επιλέξεις αυτήν ακριβώς που ήταν της αρεσκείας σου.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι οι σαλάτες αυτές βασίζονταν κυρίως σε θαλασσινά ή ψάρια που βεβαίως υπάρχουν άφθονα στις Β. θάλασσες. Κάποιες είχαν και όσπρια ή φύτρες οσπρίων, που τις έκαναν αμέσως πολύ ενδιαφέρουσες.

Η δύναμη της εικόνας λοιπόν, αλλά και αυτές καθεαυτές οι γευστικές  σαλάτες, οδήγησαν και μένα στο να σας προσφέρω μια τέτοια, φρέσκια και δροσερή για να την απολαύσετε και να την “πιείτε” στο ποτήρι.

Υλικά ( για 2 άτομα)

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • Φύλα από σγουρή σαλάτα
  • 1 κονσέρβα τόνο ή ψάρι βραστό της αρεσκείας σας
  • Μερικά φιλέτα μαριναρισμένου γαύρου
  • Μισή πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι  βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο

20150511_0008

Εκτέλεση

  1. Από βραδύς βάζω τα ρεβίθια σε νερό για να μουλιάσουν τουλάχιστον για 12 ώρες.
  2. Βράζω τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνω καλά και τα βάζω σε μπολ με το χυμό από 1 ή 1/2 λεμόνι και ελάχιστο ελαιόλαδο για μαρινάρισμα, 1 κ.σ. είναι αρκετή. Αλατίζω ελαφριά.
  3. Πλένω καλά τα φύλλα των σαλατικών  και τα στεγνώνω σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας.
  4. Αναμειγνύω και ανακατεύω καλά 2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό με 2-3 κ.σ. μαγιονέζας.
  5. Στρώνω τα υλικά  μου σε φαρδιά ποτήρια ή γυάλινα φαρδιά αλλά χαμηλά βαζάκια, βάζοντας πρώτα το μισό μείγμα γιαουρτιού μαγιονέζας, μετά 1-2 κ.σ. στραγγισμένα από το λεμόνι ρεβίθια, το μαριναρισμένο γαύρο και τις λωρίδες πιπεριάς.
  6. Τέλος στο ένα ποτήρι τακτοποιώ πάνω από όλα τα υλικά,  φύλλα ρόκας και στο άλλο, φύλλα από τη σγουρή σαλάτα. Λίγο πριν τα σερβίρω ρίχνω σταγόνες ελαιόλαδου.

20150511_0011

Παρατηρήσεις

  1. Εννοείται ότι η σαλάτα αυτή σε στρώσεις ή ανακατεμένη σερβίρεται και κλασικά σε μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Τα υλικά και οι ποσότητες αυτών  είναι βεβαίως ενδεικτικές, ανάλογα με τα ποτήρια σερβιρίσματος.

Καλή επιτυχία

γαύρογιαούρτιελαιόλαδολεμόνιμαγιονέζαπιπεριάρεβίθιρόκασαλάτα
Share Tweet

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License