• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σούπες 0

Ρεβίθια βελουτέ με καπνιστό σολομό

By Dimitra Cherouvim · On 12/09/2017

“Λοιπόν Μαράκι την Πέμπτη που θα έχεις για επίσημο δείπνο τον πρέσβη, αυτό το φαγητό θα του έχεις για πρώτο πιάτο. Τώρα για κύριο, τι να σου πω; Πάντως για καλό και για κακό φτιάξε μια μακαρονάδα με κιμά.”

Υλικά (για 4 άτομα, όταν θα έχεις τον πρέσβη, αλλιώς για 2 άτομα)

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ζωμό – μπουκέτο αρωματικών
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό φέτες, υπάρχει σε συσκευασία.
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν.  Την επόμενη μέρα τα βάζω σε κρύο νερό να βράσουν και αφού πάρουν την πρώτη βράση και βγάλω τον αφρό, προσθέτω το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις τρεις σκελίδες σκόρδου και τον ζωμό-μπουκέτο αρωματικών. Συνεχίζω το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλάτι και ελαιόλαδο δεν βάζω καθόλου.

     

  • Αφού μαλακώσουν τα ρεβίθια, κλείνω το μάτι, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και με την ηλεκτρική ράβδο, μέσα στην κατσαρόλα, τα πολτοποιώ πολύ καλά. Τα αφήνω στην άκρη.

  • Ρολάρω τις φέτες του σολομού και τις κόβω σε κομματάκια. Σε ένα μικρό σαγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κομματάκια του σολομού 3-4 λεπτά. Όχι περισσότερο. Κρατάω μερικά στην άκρη.

  • Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τα πολτοποιημένα ρεβίθια και ανακατεύω καλά.

  • Σερβίρω την βελουτέ σούπα ρεβιθιών αμέσως, βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 σοταρισμένα ρολάκια σολομού και κλωναράκι φρέσκου θυμαριού.

Καλή σας επιτυχία

 

ελαιόλαδοζωμόςθυμάρικρέμαγάλακτοςκρεμμύδιρεβίθισκόρδοσολομός
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Σολομός σούπα με τραχανά

  • Σούπες

    Πλιγουρόσουπα λαχανικών + αβγό + Ελπίδα

  • Σούπες

    Τραχανολαχανόσουπα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License