Ψωμοτυρομπουκίτσες με φέτα

Μοσχομύρισε το blog, μοσχομύρισε και η κουζίνα μου! Αιτία οι πανεύκολες, οι γρήγορες, οι γευστικές ψωμοτυρομπουκίτσες που έφτιαξα για τα αγαπημένα μου μικρά. Ό,τι πρέπει για τα στοματάκια τους και για τις σχολικές τσάντες… καλή αρχή να έχουν τα παιδιά μας.
Ό,τι πρέπει για την επιθυμία μιας αλμυρής μπουκίτσας για τη λιγούρα του δεκατιανού ή λίγο πριν το βραδινό. Μικρές ψωμοτυρομπουκίτσες, σαν καρυδάκια, με φέτα και ψιλοκομμένο δυόσμο απ’ τη γλάστρα. Πιστέψτε με, φτιάχνουν και τη διάθεση που αυτές τις μέρες δεν είναι και στα καλύτερά της. Εξομολόγηση… ελαφρώνει ψυχή και καρδιά.

Υλικά (για 15 κομμάτια)

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 2%
  • 180 γρ. αλεύρι ή και λίγο παραπάνω για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. φέτα ό,τι υπάρχει στο ψυγείο
  • Λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο
  • Ελάχιστο λάδι

Διαδικασία

  • Αδειάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ βαθύ και ελαφρώς το απλώνω.
  • Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο. Με ένα πιρούνι ανακατεύω καλά τα υλικά και τα πλάθω με ελαφρά λαδωμένα χέρια.

 

  • Απλώνω τη ζύμη στο μπολ και προσθέτω σπασμένη τη φέτα και λίγο ακόμα ψιλοκομμένο δυόσμο.

  • Πλάθω και πάλι, γίνεται πολύ πολύ εύκολα λόγω της υγρασίας του τυριού και σχηματίζω μια μπάλα. Την αφήνω σκεπασμένη για 10-15 λεπτά.

  • Πλάθω μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού, περίπου 30 γρ. και τα πασπαλίζω με το τριμμένο κίτρινο τυρί.

  • Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα, σε μακρόστενο ταψάκι.
  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

  • Είναι φανταστικά, τραγανά εξωτερικά, μαλακά και αρωματικά η γεύση της εσωτερικής ζύμης τους.

Τα συστήνω θερμά


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *